Nieuws

JO17-4 boekt ruime overwinning

zondag 20 november 2016 - Jeugd


Quick ’20 boekt een eenvoudige overwinning tegen de nummer laatst.

Statistieken
Eindstand: 8-1
Ruststand: 2-1
Scheidsrechter: Dick van Benthem
Vlagger Quick: speler Thijs N. (1e helft), speler Noah (2e helft)
Afwezig: Max, Sep (geblesseerd)
Wissels eerste helft: Thijs N. (vlagger), Morris en Victor (4 minuten voor rust werd de geblesseerde Koen gewisseld voor Morris)
Wissels tweede helft: Noah (vlagger), Koen en Linart (na 24 minuten werden Thijs o.W. en Joost gewisseld voor Koen en Linart, 7 minuten voor tijd werd de geblesseerde Linart weer vervangen door Thijs o.W.)

 

Verslag 1e helft
Quick speelde een moeizame eerste helft. Het baltempo was te laag. Desondanks werden de nodige goede kansen afgedwongen. Toch was de eerste kans voor BWO. De spits kon zomaar doorlopen maar gelukkig stond Jord op zijn post. Daarna was het Quick dat de klok sloeg. Koen ging op rechts op avontuur maar zijn schot ging net voorlangs. Even later ging Linart goed door op links, trok prachtig voor op Nick maar de keeper redde goed. Weer een minuut later volgde een prachtige aanval van Quick welke achterin begon bij Ivo. Zijn lange bal werd op rechts goed meegenomen door Thijs o.W. die terug legde op de mee opgekomen Maarten. Maar ook zijn schot belandde net aan de verkeerde kant van de paal. Kortom, het had binnen een kwartier al 3-0 kunnen staan. En zoals zo vaak werd daar de rekening voor betaald. Uit een spaarzame aanval van BWO in de 29e minuut werd zomaar gescoord: 0-1.

Dat kwam wel even aan, Quick was even van slag maar herpakte zich. Een stiftje van Thijs o.W. – na een mooie pass van Linart – ging naast. Even later omspeelde Linart de keeper en wilde met zijn andere been inschieten maar hij maaide helaas over de bal. Ook de kansen van Nick (naast) en Thijs o.W. (voorlangs, na een mooie pass van Ivo) gingen er niet in. Gelukkig hielp de keeper van BWO ons 5 minuten voor rust in de wedstrijd. Linart ging goed door op links, trok de bal terug op Maarten, die vervolgens naar binnen draaide en de bal op goal schoot richting de linkerbovenhoek. Via een kluts met de keeper belandde de bal in het doel: 1-1. Vier minuten later was het zelfs alweer raak. Morris gaf een mooie voorzet op Nick, die de bal op de paal schoot.  De rebound belandde bij Linart, die zijn man omspeelde en de keeper in de korte hoek verraste: 2-1. Vlak voor rust kreeg BWO nog een enorme kans. Weer gingen zij alleen op de keeper af, maar Jord redde fenomenaal. Zodoende ging Quick toch met een voorsprong de rust in.

 

Verslag 2e helft

BWO gaf zich nog niet gewonnen, mede omdat zij maar één doelpunt achter stonden. De eerste kans na 3 minuten was dan ook voor BWO, maar weer was het Jord die met een goede redding de gelijkmaker voorkwam.
Drie minuten later kreeg Benk een gele kaart en moest dus 10 minuten naar de kant. Hij werd – niet voor de eerste keer – door zijn tegenstander vastgepakt en rukte zich iets te fel los. De coaches hebben de organisatie vervolgens iets anders neer gezet. Hierna ging de keeper van BWO in de fout, maar Victor kon net niet profiteren. In de 54e minuut ging Ivo op avontuur. Hij kon alleen met een harde overtreding worden afgestopt. De boosdoener kreeg hiervoor een gele kaart, waar rood ook op zijn plaats was geweest.

Morris zette zich achter de vrije trap, en hoe! Zijn bal ging ala Ronaldo als een streep in de linkerbovenhoek, de keeper was volstrekt kansloos: 3-1. Het verzet van BWO was gebroken. Niet veel later werd Maarten onderuit gehaald in de zestien, maar de scheidsrechter vond het te licht voor een penalty. Ook de goed spelende Joost, die na de gele kaart van Benk even gebombardeerd was tot gelegenheidsspits, kreeg nog een kans.

In de 61e minuut was het wel weer raak. Maarten stuurde Victor weg op rechts, die strak voorzette waarna Morris de bal kon binnenlopen: 4-1. Een minuut later verliest BWO de bal heel knullig achterin, Thijs o.W. verovert de bal en laat de keeper kansloos: 5-1. Weer twee minuten later schiet de keeper – niet voor het eerst – verkeerd uit. Victor pikt de bal op en schiet prima langs de keeper: 6-1. Nu was er geen houden meer aan voor BWO. In de 67e minuut ging Linart goed door op links en zet de bal voor op Morris die zijn derde van de middag maakte: 7-1.
Diezelfde Morris zorgde er met een hoogstandje (heerlijk hakballetje) bijna voor dat Victor kon scoren maar de bal ging er net niet in. Ook de schoten van Koen, Morris en Maarten troffen geen doel.  Het slotakkoord was voor Benk. Na een pass van Koen slalomde hij door de defensie van BWO en rondde prima af: 8-1.
Eigenlijk was het slotakkoord voor Victor. Na een kluts schoot hij de bal via de lat binnen maar zowel de scheidsrechter als de grensrechter hadden niet gezien dat de bal de lijn passeerde. Het bleef dus bij 8-1.

Samenvattend: een regelmatige overwinning voor Quick, een goede reactie op de onnodige nederlaag van vorige week. Hierdoor houdt Quick 2 punten voorsprong op het andere BWO-team, JO17-3d. En die komen volgende week bij ons op bezoek! Dat wordt het duel om de derde plaats.

Man van de wedstrijd: Jord.

Volgende wedstrijd: zaterdag 26 november, thuis tegen BWO JO17-3D. Aanvang 12.45 uur.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube