Nieuws

Quick’20 verliest geflatteerd met 4-1 bij Hercules na 8 ongeslagen wedstrijden op rij

maandag 14 november 2016 - 1e selectie


Het kan een keer gebeuren, de vraag was alleen wanneer. Zondag 13 November verloor Quick eindelijk weer na 7x winst en 1 gelijkspel in de vorige 8 duels. Daar zag het de eerste helft niet naar uit toen Quick het spel bepaalde en Hercules gevaarlijk counterde. Spits Rens werd te weinig in stelling gebracht en over de rechterkant werd de geboden ruimte onvoldoende benut. De goede eindpass ontbrak dikwijls.

In de 17e minuut was de eerste kans voor Hercules maar keeper Felix stond in de weg. Een vrije trap van Ryan ging in de 22e minuut rakelings over het doel en in de 34e minuut kon Rens een prachtige kapbeweging niet verzilveren met een goal. Op de helft van Quick gleed Felix aan de zijkant van het veld een speler van Hercules onderuit en kreeg voor die actie een gele kaart.

Na rust begon Hercules met een sterk offensief. De treffer viel aan de andere kant toen Jeroen Visscher fraai de 0-1 scoorde in de 53e minuut. In dezelfde minuut was het bijna 0-2, toen de bal de doellijn leek te zijn gepasseerd. Helaas stonden er geen Quick supporters achter het doel om de assistent scheidsrechter daarop luidkeels te attenderen. Nog in dezelfde minuut kreeg Hercules een gemakkelijk gegeven strafschop die feilloos werd benut, 1-1. Kort daarna opnieuw een strafschop voor de thuisclub, die ditmaal volkomen terecht was. Dezelfde speler benutte ook deze feilloos in dezelfde hoek, 2-1 voor Hercules in de 59e minuut. In de eerstvolgende tegenaanval van Quick in de 64e minuut schoot Rens net voorlangs het doel van Hercules. Daarna mocht Quick van geluk spreken dat een forse overtreding van Ryan niet met een 3e penalty werd bestraft. Tussen de 65e en 80e minuut verhoogde Hercules de score naar 4-1. De thuisploeg vond het toen prima en de laatste 10 minuten deed Quick’20 er alles aan om de marge te verkleinen, maar helaas was het ongelukkig in de afwerking.

Aan de inzet van Quick’20 heeft de geflatteerde nederlaag niet gelegen. Die was prima, alleen ging er teveel mis en Hercules was een stugge en goede tegenstander.

Er werd her en der nog gesproken over het aangekondigde vertrek van trainer Rene Nijhuis. Als verslaggever zou ik de verantwoordelijken veel wijsheid willen wensen met het zoeken naar een geschikte opvolger. Als tip een kleine profielschets van uw verslaggever:“Trainer die opleiden en ontwikkelen als basis in zijn genen heeft maar die als trainer ook al successen heeft behaaldin het amateurvoetbal het liefst ook al op minimaal Hoofdklasse-niveau. Een pre is ook dat de trainer zelf voetbal-ervaringen heeft op dat niveau, contacten heeft in het Betaalde Voetbal en misschien wel als allerbelangrijkste een goede tegenpool is van de huidige en hopelijk ook toekomstige assistent-trainer”.

Zondag 20 november komt koploper De Dijk op bezoek bij Quick’20 en volgens de laatste berichten zonder topscorer Kaars, die een contract heeft getekend bij eredivisionist Sparta. We hopen met of zonder hem op een prachtige wedstrijd.

 

audio verslag

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube