Nieuws

Quick’20 JO17-1 slaat goede weg in en wint met 5-0 (2-0)

maandag 14 november 2016 - Jeugd


Zaterdag 12 november stond de tweede achtereenvolgende thuiswedstrijd gepland tegen Achilles 1894 uit Assen. Deze tegenstander kwamen we vorig jaar ook tegen in de tweede divisie. Net als vorig seizoen, staan zij er ook dit voetbaljaar niet best voor. Vooraf waren we gewaarschuwd, omdat zij met vier punten uit negen wedstrijden dicht bij ons stonden op de ranglijst. Achilles 1894 wilde aansluiting vinden met de middenmoot en Quick ’20 was naarstig op zoek naar ‘eer en herstel’. De wedstrijd werd om 14:30 afgetrapt op het hoofdveld in de koude, maar droge weersomstandigheden.

Direct vanaf het fluitsignaal nam Quick ’20 het initiatief. De druk lag goed naar voren en dit resulteerde al in de 4e minuut in een goal. Sam mocht na maanden blessureleed weer in de basis starten en wist de bal binnen te schieten. Een goed begin die nu doorgezet moest worden om het vervelende gevoel van de afgelopen weken van het team af te schudden. Ondanks het grote veldoverwicht wist Quick ’20 pas weer in de 38ste minuut te scoren. Dit gebeurde via een eigen doelpunt, maar de goede loopactie van Joost en goede actie van Sam, zorgden dat de verdediger van Achilles 1894 bijna niet anders meer kon. De ruststand was dan ook 2-0 in het voordeel van Quick ’20 JO17-1.

In de tweede helft bleef Quick’20 goed spelen. Het is attractief en aanvallend voetbal waar altijd zo hard op wordt getraind. Wanneer het in de wedstrijd dan ook lukt zo te spelen, zie je hoe goed wij kunnen zijn. Als de score wordt uitgebreid in de 48e minuut door Joost, op aangeven van Jesse, lijkt Quick’20 overtuigend af te steven op een overwinning.

De tegenstander liet het er duidelijk nog niet bij zitten. Er werden een aantal wissels toegepast en in de 54e minuut wist Jesse zijn goede wedstrijd te belonen met een goal op aangeven van Youri. Achilles 1894 probeerde nog wel, maar was gewoon niet opgewassen tegen dit Quick ’20. Als Emil ook nog weet te scoren via een assist van Koen in de 79e minuut, is dat ook direct de einduitslag. Een goede en degelijke 5-0 overwinning in de derde divisie.

Dat één zwaluw nog geen zomer maakt, is de JO17-1 zich heel bewust van. Het lek is nog niet boven, maar dat de goede weg is ingeslagen, is wel duidelijk. Het duurde twee weken voor er weer een competitiewedstrijd gespeeld gaat worden. De tegenstander dan is dan Schalkhaar JO17-1 en dit is een uitwedstrijd.

Volgende week staat er wel een oefenduel op het programma tegen Be Quick’28 in Zwolle. Dit is ook een mooie kans om te laten zien dat de wedstrijd van afgelopen zaterdag geen toeval was.

Sterrenklassement:

Drie:      Sam Pieters
Twee:    Youri Coolen
Eén:       Jesse Kip

Scoreverloop:

4e min                  1-0         Sam Pieters
38e min                2-0         e.d. Achilles 1894
47e min                3-0         Joost (Jesse Kip)
54e min                4-0         Jesse Kip (Youri Coolen)
79e min                5-0         Emil Ajkunic (Koen Kosters)

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube