Nieuws

“Prins Klinsi” grote afwezige bij verloren wedstrijd van het zesde.

maandag 14 november 2016 - Senioren


Vandaag wedstrijd nummer negen. Uit naar Rossum, waar we tegen het vierde van RSC moeten voetballen. Met redelijk wat blessures dunt de selectie toch behoorlijk uit.

Met 12 fitte spelers maken we de gang naar Rossum. Binnen 10 minuten zijn we aangekomen op sportpark “’t Maalland”. Hier zien we dat we op gewoon gras mogen voetballen. Tegen half negen zit iedereen in de kleedkamer en begint de “mentale” voorbereiding op de wedstrijd. Ook wordt er nog even “nagepraat over de nieuwe hoogheid binnen het zesde.” 10 minuten later komt een van de leiders de kleedkamer binnen. Hij komt met nieuws over de tuchtzaak die RSC heeft gehad m.b.t. een gestaakte wedstrijd. Er is een speler van hun voor 8 wedstrijden geschorst. Bij de tegenstander wordt er niemand geschorst of een boete opgelegd. Een vreemde gang van zaken en alom verbazing bij de spelers, aangezien iedereen de geschiedenis weet. De 12 fitte spelers begeven zich naar  het veld en beginnen aan de warming-up. Deze kabbelt rustig voort tot de klok van negenen. De scheids blaast op zijn fluitje, het teken om aan de wedstrijd te beginnen.

 

De eerste helft begint en wat op valt is de slechte staat van het (hoofd) veld waarop we voetballen. Dit geeft veel glijpartijen en maakt goed voetbal eigenlijk al onmogelijk. Dit is ook te zien. De wedstrijd begint gezapig en kabbelt rustig voort. Er wordt weinig tot niets gecreëerd door beide teams. Het gevecht speelt zich voornamelijk af op het middenveld. Tot aan de 30e minuut gebeurd er niets opwindends. Vanaf deze minuut volgt er een kwartiertje waarin we de wedstrijd eigenlijk moeten pakken, maar niet doen. RSC komt 10 minuten met 10 man te voetballen. De rechtshalf wordt (terecht) even het veld uitgestuurd na een te laat ingezette tackle op onze gelegenheidsmiddenvelder Bijen. Hierbij wordt de 12e man door iedereen in het veld aangemaand om eens wat sneller van de bank af te komen en met de waterzak richting Bijen te lopen. In deze periode creëren we aantal kleine mogelijkheden. We doen eigenlijk te weinig met de ontstane ruimte en de rust wordt gehaald met een 0-0. Die is op dat moment ook terecht.

 

In de rust wordt aangegeven dat we moeten proberen de bal in de ploeg te houden. Daarnaast moeten we loeren op de ruimte die achter hun laatste linie ligt. De 2e helft beginnen we met dezelfde 11. Ook deze begint mede door het veld rommelig. Aan de kant wordt al aangegeven: het team dat als eerste scoort, wint de wedstrijd. Helaas voor ons, zijn wij dit niet. Door 2 “frommeldoelpunten” komt RSC met 2-0 voor. Onze ideale 12e man wordt de dug-out uitgestuurd om warm te lopen. Een kwartier voor tijd mag hij invallen. Massink vervangt de moegestreden Wanink.  Hij is nog maar koud in het veld en iedereen weet dat hij er is. Bij een hoge bal van de zijkant  gaat hij het duel binnen de 5 meter aan met de keeper. Deze schrikt van de aanwezigheid en sprongkracht van hem en beiden vallen op de grond. Wat de keeper daarna doet, is rijp voor een rode kaart en hoort niet op de velden thuis. Hij maakt met beide benen een trappende beweging richting Massink. Hierbij krijgt Massink een vrije bal tegen. In het resterende kwartier, creëren we een aantal kleine kansjes en krijgen we geen penalty (wegens hands). Aan de andere kant wordt er ook niets weggegeven, maar toch staan we met lege handen. Na iets meer dan 90 minuten blaast de goed leidende scheids voor de laatste keer op zijn fluit. Er komt een eind aan een zeer rommelige wedstrijd en met een gelukkige winnaar. Deze wedstrijd verdiende eigenlijk geen winnaar, maar ja…. Waarschijnlijk is dat het geluk van een koploper.

 

Volgende week volgt er een heuse derby op sportpark Vondersweijde. Dan volgt wedstrijd nummer 10 tegen het 8e van Quick. Deze wedstrijd begint om 10.00 uur i.p.v. 9.00 uur.

 

Opstelling zesde:

Schriedi, Huitink, Zuurwelle, Tijdhof, Wanink (Massink /75), van Veelen, Bijen, Gorter (C), Arends

Agterbos en Weusthof.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube