Nieuws

Quick’20 uit naar Hercules op zondag 13 november om 14.00 uur

donderdag 10 november 2016 - 1e selectie


Quick’20 ontmoet a.s. zondag Hercules uit Utrecht. Het is het weerzien met een oude bekende, hoewel Quick maar 1 seizoen tegelijk met die club in dezelfde klasse speelde. Hercules promoveerde in 2013 naar de Hoofdklasse en haalde direct in het eerste seizoen de titel met promotie naar de Topklasse, waarin het 2 seizoenen speelde.

Wie herinnert zich niet die prachtige zondag in mei 2014 toen in Utrecht in de voorlaatste wedstrijd de strijd om het kampioenschapging tussen Hercules en Quick’20. Hercules won toen in een bloedstollend duel verdiend van Quick. Het vertoonde spel was op die dag een lust voor het oog voor alle toeschouwerswant dit was amateurvoetbal op topniveau. Voor de Quick supporters was er ondanks de nederlaag na afloop een niet gepland feest in de kantine van de naburige voetbalclub, omdat een Utrechtse fan zijn dure auto voor de uitrijroute van de 3 bussen had gezet en de terugreis pas na 1 ½ uur begon.

Daan van Benthem, de broer van onze topscorer Rens, vertrok in 2014 van Quick’20 naar de nieuwkomer in de Topklasse en speelde 2 seizoenen in de verdediging bij Hercules. Door een blessurekwam hij meestal alleen als invaller in het veld. Dit seizoen speelt Daan bijAVV Swift, een zaterdaghoofdklasser uit Amsterdam, hij heeft daar een vaste plaats verovert in het 1e.

Loed Keizer, ook oud eerste elftalspeler van Quick’20 speelt sinds vorig seizoen bij Hercules en doet dat goed. Het weerzien met hem in het veld zou mooi zijn, maar nu als onze tegenstander, ware het niet dat Loed zondag wegens een blessure niet kan spelen.

Hercules haalde de eerste 7 wedstrijden in de Derde Divisie 8 punten. Na 12 wedstrijden is de score 18 punten, dus 10 uit de laatste 5. Het team staat op een 8e plaats en heeft evenveel punten als EVV en OFC, die respectievelijk één positie hoger en lager staan vanwege hun doelsaldo. Afgelopen zondag won Hercules met 2-5 uit bij plaatsgenoot Magreb’90, maar de zege werd pas in de laatste 10 munten veilig gesteld, terwijl de tegenstander een uur met 10 man speelde wegens een rode kaart.

De opstelling van Quick wordt zoals altijd pas op de wedstrijddag bekend gemaakt. Melvin Degenaar traint weer mee na een blessure. Alessio Pinna en Dani Korkis zijn nog geblesseerd. Sergio Babb is weer inzetbaar.

De successtory van Quick is geweldig en het team staat met 26 punten op een tweede plaats, 5 punten achter koploper De Dijk.

Daarom is het zaak om in Utrecht als winnaar van het veld te gaan en dan kan er op 20 november van een echte titelstrijd worden gesproken als De Dijk uit Amsterdam naar Oldenzaal komt.

Op naar Utrecht en met de instelling en het spel van het team van de laatste maanden kan er ook daar worden gewonnen door Quick’20.

 

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube