Nieuws

Eindelijk beloning voor Quick20 JO13-1

dinsdag 8 november 2016 - Jeugd


Quick ’20 Jo13-1 heeft zichzelf zaterdag een grote dienst bewezen. Eindelijk waren er de 3 punten waar zo naar gehunkerd werd. Door de doelpunten van Ties Olde Dubbelink, Luca Steenbeeke en Wes de Louw werd in Oldenzaal een goede 3-1 overwinning geboekt tegen concurrent Urk. Door deze goede prestatie van het collectief staan de Oldenzalers nu op een 8e plaats, echter de onderlinge verschillen zijn klein; slechts 2 punten achter op de 4e plaats op de ranglijst.

Na het gelijke spel van vorige week tegen Schalkhaar, vandaag de wedstrijd tegen Urk. Wederom een wedstrijd tegen een ploeg uit de onderkant van de ranglijst, voor de beker hebben we van Urk gewonnen, dus we gaan de wedstrijd met vertrouwen tegemoet. De warming-up straalt dit ook uit, het oogt fel en mijn goede gevoel wordt direct bevestigd.

Ondanks de getergde groep is het Urk die de wedstrijd wat feller begint. We hebben in eerste instantie moeite met enkele fysieke jongens bij de tegenstander. We laten ons echter niet overrompelen en verdedigen goed. Nadat we de schroom van ons af gooien, krijgen we de wedstrijd meer en meer onder controle. Een kleine omzetting in de ploeg zorgt ervoor dat we wat meer mogelijkheden lijken te creëren. Na 13 minuten spelen wordt voor het eerst zo’n mogelijkheid omgezet in een doelpunt. Na een fout in de verdediging is het Ties Olde Dubbelink die optimaal profiteert en de 1-0 binnen schiet. Wat een bevrijding!
We blijven de betere ploeg, zijn nog wat slordig in de passing, maar zijn in staat om Urk continue tot de lange pass te dwingen. Dit levert het nodige balbezit en dus controle in de wedstrijd op. Na balverovering op het middenveld is het Boris Koppelman die Luca Steenbeeke met een steekpass vrij kan zetten voor de keeper. Zonder enige twijfel wordt de bal langs de keeper geschoten en de stand op 2-0 gezet. Dit is tevens de ruststand.

De 2e helft zal een lastige worden. Urk gaat aanzetten, wil snel de aansluitingstreffer maken, hetgeen wij net als in de bekerwedstrijd, niet mogen laten gebeuren. Helaas wordt het toch werkelijkheid. Na een foutje achterin, schuift de fysiek sterke spits van Urk de bal in een leeg doel en brengt Urk terug in de wedstrijd (2-1).
Ondanks deze kleine tegenslag laten we ons niet uit het veld slaan. We pakken de draad snel weer op en gaan op zoek naar een 3e goal. Dit lukt! Ruim tien minuten voor tijd is het Wes de Louw die een bal van Luca Steenbeeke snoeihard tegen de touwen kopt. Een prachtig doelpunt waarmee we onszelf eindelijk hopen te belonen voor een goede wedstrijd! In het laatste deel van de wedstrijd lijkt de 4-1 meer in de lucht te hangen dan de 3-2, helaas komen we niet vaker aan scoren toe. Wel kunnen we eindelijk weer een keer 3 punten bijschrijven, een grote opluchting en eindelijk de beloning voor het keiharde werken gedurende de afgelopen weken. Daarnaast was er het debuut van Boet Rikkerink in Jo13-1, de speler van Jo13-2 viel goed in, een compliment waard uiteraard!

Komend weekend een zaterdag vrij, daarna met heel veel zelfvertrouwen op naar de bekerwedstrijd tegen SC Heerenveen op zaterdag 19 november, wederom op het eigen sportpark Vondersweijde!

Doelpunten;
13′ – 1-0 – Ties Olde Dubbelink (Luca Steenbeeke)
22′ – 2-0 – Luca Steenbeeke (Boris Koppelman)
40′ – 2-1 – Speler Urk
47′ – 3-1 – Wes de Louw (Luca Steenbeeke)

 

Foto’s;
http://quick20d1.weebly.com/quick-20—urk-05-11-2016.html

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube