Nieuws

QUICK’20 O15 SCHRIJFT GESCHIEDENIS???

maandag 7 november 2016 - Jeugd


Quick ’20 O15 speelde 5-11-2016 de lastige uitwedstrijd tegen Be Quick 1887. De gastheren stonden voor deze wedstrijd op 0 punten en wij hadden 1 punt gesprokkeld. Op voorhand een tegenstander waar we dus goed tegen zou kunnen voetballen. En dat zou dan voor het eerst zijn in deze zware competitie.

De eerste helft was gelijkwaardig. We zagen dat Be Quick 1887 probeerde op te bouwen van achteruit en we wilden dit vroeg vast zetten. Dit kwam er in de praktijk niet helemaal goed uit maar zij werden niet gevaarlijk. We kregen zelf ook niet echte kansen. We probeerden via de vleugels tot een overtal te komen en waren wat mogelijkheden tot een kans, maar hiervoor was de eindpass te onzorgvuldig. De logische ruststand was dan ook 0-0.

In de rust aangegeven dat we met wat meer lef moeten spelen en de ‘angst’ overboord moeten gooien. Voetbal moet leuk zijn en dat moeten we ook uitstralen. We gingen de tweede helft 1 op 1 spelen. Jort TV zou doorschuiven naar het middenveld om zodoende meer druk vooruit te houden.

Dit pakte de tweede helft perfect uit. We hadden continu druk op de defensie van Be Quick, zij wisten zich geen raad met de druk en kwamen er voetballend niet meer uit. Dit resulteerde in kansen voor Tom en Jord (diens kopbal werd fantastisch gered door de keeper van Be Quick). Gijs en Jaimey (O15-2) vielen in en we gingen vol voor de winst. Deze kwam er 2 minuten voor tijd door een prima doelpunt van Joris Smellink. Hij kreeg de bal wat gelukkig mee maar zijn afronding was prima, een lage schuiver in de verre hoek, 0-1. Met nog een paar minuten te spelen moest het dan gebeuren. De eerste overwinning van een O15 team in de 1ste divisie was nabij. In de laatste minuten werd er niet meer gescoord en dus schreef O15 geschiedenis?? Ik weet het niet maar het zou zomaar eens de eerste overwinning kunnen zijn van een O15 team in de 1ste divisie en daarmee schreven de jongens misschien wel geschiedenis……

Nadien was er natuurlijk enorme blijdschap en opluchting. We hadden een wedstrijd gewonnen in de 1ste divisie. Willem Kotter (die Hans Niemer verving als assistent scheidsrechter) behaalde zo in 2 wedstrijden 4 punten en we willen hem nogmaals bedanken voor zijn inzet en het vervangen van Hans. Een man of the match is in deze moeilijk te benoemen. Daarmee bedoel ik individueel want ik benoem het collectief als man of the match. De tweede helft was echt heel erg goed en onze beste helft van het seizoen. Dit geeft hoop voor het restant van het seizoen en we weten nu dat we kunnen winnen in deze, oh zo zware 1ste divisie……..

Man of the match: gehele team.

Scoreverloop:

68’ 0-1 Joris Smellink

Fotos

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube