Nieuws

Agterbos en Schriedi bezorgen het zesde de 3e overwinning!

maandag 7 november 2016 - Senioren


Vandaag een uitwedstrijd tegen Vogido 5. Een onbekende tegenstander voor ons. Deze tegenstander had tot aan deze wedstrijd 4 punten bij elkaar gesprokkeld.

We gaan met 13 fitte spelers richting Enschede. Aangekomen bij Vogido lopen we rechtstreeks door naar de kleedkamers. Deze is wel behoorlijk klein, maar ja. Wij laten ons hierdoor niet uit het veld slaan. Vol goede moed maakt het zesde zich gereed voor de warming-up.

Ook deze keer weer de nodige hilariteit in de kleedkamer. Was hij afgelopen donderdag nog zijn sokken vergeten, nu is het zijn voetbalbroekje! We noemen geen namen, maar  zal het dan toch iets met de aanstaande gezinsuitbreiding te maken hebben?

Gelukkig zijn er wisselspelers die hun broekje wel een helft willen afstaan.  Dan maar het veld op om aan de warming-up te beginnen. Met vier teams op een veld om de voorbereiding te doen. Toch is dit mogelijk. Na een degelijke opwarmronde lopen we tegen 10.45 uur het veld op om aan de wedstrijd te beginnen. We verliezen de toss, maar mogen wel beginnen met de aftrap.

 

De 1e helft is nog geen minuut oud of de eerste kans dient zich al aan. Deze is voor het zesde. Lewerissa zet goed door op rechts en haalt de achterlijn. Hier legt hij de bal terug. Wat er daarna gebeurd is een typisch gevalletje kelderklasse. De bal wordt door Raimond Postma op 2 meter van het doel volledig gemist. De verklaring hiervoor was, dat hij volledig verkeerd uitkwam met zijn loopactie. Helaas geen doelpunt, maar wel een hoopvol begin. Niets is minder waar. Het spel van het zesde is onrustig, passes zijn onzuiver en duels worden niet gewonnen. Met andere woorden Vogido is gewoon scherper en feller. Dit resulteert dan ook na een kwartier spelen in de 1-0 tussenstand in het voordeel van Vogido. Deze is verdiend.  Na een minuut of 20 voetballen begint ook Vogido aan een paar opmerkelijke minuten. De linksback en de keeper spelen hier een hoofdrol in en gunnen zo Raimond Postma een klein beetje eerherstel. De keeper neemt een doeltrap en speelt de laatste man in. Deze speelt onder druk van Agterbos de bal terug op de keeper. Deze ziet de geheel vrijstaande linksback staan, maar niet de loerende rechtsbuiten van het zesde. De bal gaat dan ook richting linksback, maar wordt onderschept door Raimond Postma. Hij kan nu zo doorlopen richting strafschopgebied. Met een laatste krachtinspanning probeert de keeper zijn fout te voorkomen. Helaas voor hem heeft Raimond Postma de meegelopen Agterbos al lang gezien en legt het balletje dan ook op het goede moment breed. Nu is het zo dat er spitsen zijn die hem rustig binnenschuiven, maar Agterbos niet. Met een mooie boog verdwijnt de bal in de rechterbovenhoek.  1-1! Op dat moment niet eens verdiend. Maar ja het zesde maalt hier niet om. De rest van de 1e helft wordt het voetbal er niet beter op. De leidsman van vandaag zal daarom ook wel gedacht hebben: “ik zal even alle aandacht opeisen”. Daar waar hij hoort te fluiten voor buitenspel, laat hij doorspelen. Oké, dit gebeurd vaker op ons niveau, maar wat daarna gebeurd? Gorter, onze aanvoerder, gaat even netjes uitleggen dat de assistent niet voor niets aan de lijn staat. Helaas is onze “leidende vriend” hier niet van gediend. Hierbij wordt er ook nog een aantal opmerkingen gemaakt door onze assistent. Dit is voor de leidsman aanleiding om even de discussie aan te gaan. Als hij vooraf had geweten dat Dorenbusch de assistent is , dan was hij niet aan deze missie begonnen. Je wint een discussie echt niet van Dorenbusch. Op het moment dat Dorenbusch dan ook een “lach” opzet, is hij er klaar mee en stuurt Dorenbusch weg. Vanaf dat moment weet je dus dat je hem tegen hebt en ja hoor… Gelukkig voor ons halen we schadevrij de rust.

 

In de rust wordt er aangegeven dat we echt ons eigen spelletje moeten gaan spelen. Het balletje moet weer rond gaan. Met een wissel (Zuurwelle voor Wanink) beginnen we aan de 2e helft. Deze beginnen we ook zeer scherp en het balletje gaat steeds makkelijker rond. Na een minuut of 10 spelen valt dan ook de 2-1. Door een goede actie aan de rechterkant kan Raimond Postma de bal voorzetten. Dit doet hij dan ook met veel gevoel en loepzuiver op Agterbos. Deze kopt de bal dan ook netjes tegendraads binnen. Niet veel later ligt ook de 3-1 binnen. Weer is het Agterbos die op aangeven van Raimond Postma scoort. Op dat moment een dik verdiende voorsprong. Helaas voor ons gaat de “leidsman” zich weer nadrukkelijker bemoeien met de wedstrijd. Daar waar hij wel fluit in het voordeel van Vogido, laat hij dat aan de andere kant gewoonweg na. Met de complimenten aan de spelers van het zesde, ze houden zich rustig en blijven voetballen. Toch valt de 3-2. Door een foutje van de achterhoede. Niets aan de hand, gewoon de ruimte benutten die er zal komen en de wedstrijd in het slot gooien. Wat er volgt is een 20 minuten lang boeiend schouwspel. Twee teams die er voor gaan. Bij het zesde volgt nog een wissel. Massink vervangt Weusthof. Helaas voor het zesde wordt er te weinig gedaan met de ruimte die ze krijgen. Er volgen een aantal 100% kansen. Een niet gegeven penalty (het ontnemen van een doelpunt door middel van hands) duidelijker kan het niet. Waarschijnlijk had de leidsman net kunststofkorrels in zijn ogen gekregen, of zo iets. We krijgen toch een corner is zijn commentaar.  Daarna volgen er nog een aantal vreemde beslissingen van “de scheids”. De corner is amper genomen of er wordt gefloten door de man in het geel. Niemand begrijpt waarom, maar Vogido krijgt een vrije bal mee. In de resterende 10 minuten houdt Schriedi ons op de been met een “wereldsave” en krijgt Gorter nog een gele kaart, omdat hij de leidsman fysiek bejegend. Tenminste dit is de uitleg van hem. Hiermee krijgt hij de lachers toch echt op de hand aangezien  hij onze aanvoerder bewust op zoekt en tegen hem aanloopt.  Toch weten we het einde te halen zonder verder iets weg te geven. Een 3-2 overwinning, die hoger uit had moeten vallen tegen een overigens sportieve tegenstander.  Volgende week de uitwedstrijd tegen RSC Rossum.

 

Opstelling het zesde:

Schriedi, Huitink, Bijen, Tijdhof, Wanink (Zuurwelle/46), Lewerissa, Gorter (C), van Veelen,

Raimond Postma, Agterbos, Weusthof (Massink/74)

 

Helaas is er vorige week ook iets mis gegaan. Tijdens de wedstrijd tegen UD (W) 6 zijn we de wissel Massink voor Weusthof vergeten te melden. Bij deze!!

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube