Nieuws

Zwakke wedstrijd Quick’20 JO11-2 tegen KOSC JO11-1

zondag 6 november 2016 - Jeugd


KOSC JO11-1 – Quick’20 JO11-2 5-3 (rust 3-2)
(5 november 2016)

Na de overwinning van vorige week tegen De Esch was het zaak ook tegen laagvlieger KOSC JO11-1 drie punten te pakken om verder te kunnen klimmen op de ranglijst. Met positieve verwachtingen gingen we naar Ootmarsum.

Maar vanaf de eerste minuut was van deze positieve bedoelingen niets terug te zien in het veld. Quick’20 JO11-2 begon veel te slap aan de wedstrijd. Duels werden veelal verloren, bij balverlies was er niet de absolute wil om de bal snel terug te veroveren, we liepen uit positie en gaven KOSC de gelegenheid lekker te voetballen. Dit zwakke begin bleef helaas niet onbestraft. Na slechts zes minuten stond de thuisploeg al met 2-0 voor, waarbij onze verdedigende organisatie er bij beide tegengoals niet goed uitzag. Net in de fase dat Quick’20 JO11-2 wat meer grip op de wedstrijd kreeg, na zo’n minuut of 12, scoorde KOSC uit een omschakelmoment (waarbij wij wederom niet goed ingrepen) zelfs de 3-0 en leken we op een kansloze nederlaag te worden getrakteerd. Het tweede deel van de eerste helft bleek echter dat we absoluut nog niet kansloos waren voor een goed resultaat. Quick’20 JO11-2 greep het initiatief en drukte de Ootmarsummers terug op hun eigen helft, nog steeds zonder goed te voetballen maar inmiddels wel met de nodige strijdlust. Via twee prima goals van Koen en Mick knokte Quick’20 JO11-2 zich terug in de wedstrijd en haalden we de rust met een 3-2 achterstand.

Nog volop perspectief dus, waarbij we nog een halve wedstrijd hadden om het tij definitief te keren en alsnog een overwinning uit het vuur te slepen. Dat was ook de opdracht voor de tweede helft: rustig blijven voetballen vanuit een goede organisatie en de kansen die we ongetwijfeld zouden krijgen gewoon benutten.

Helaas ging het niet goed in de tweede helft. We gingen veel te gehaast en te geforceerd op zoek naar een snelle gelijkmaker. We vergaten te voetballen en via simpele passes het balletje het werk te laten doen. Met lange ballen en kansloze individuele acties speelden we KOSC precies in de kaart. De thuisploeg profiteerde zo’n vijf minuten na rust van opnieuw een slechte organisatie bij Quick’20 JO11-2 en scoorde de 4-2. De rest van de tweede helft ontbrak het niet aan inzet bij onze jongens, maar wel aan voetbalvernuft. Ook het geluk was vandaag niet aan onze zijde. Na een van onze weinige goede aanvallen redde de Ootmarsumse keeper op een inzet van dichtbij van Tjeerd, waarna in de tegenaanval een fout in onze verdediging werd afgestraft: 5-2 in plaats van 4-3 dus. Een late goal van Mick was daarna nog slechts voor de statistieken, een nederlaag kon daarmee niet meer worden voorkomen.

Volgende week speelt Quick’20 JO11-2 thuis tegen De Tukkers JO11-1 en is er weer een kans om deze tegenvallende prestatie weg te poetsen.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube