Nieuws

Quick’20 beslist wedstrijd in 15 minuten en wint met 1-3 bij JVC Cuijk

zondag 6 november 2016 - 1e selectie


Quick’20 bleef de achtste wedstrijd op rij ongeslagen en won zeer verdiend in Cuijk.

Na 5 overwinningen volgde een gelijkspel van 0-0 bij EVV en daarna werden Be Quick thuis en JVC Cuijk uit aan de zegekar gebonden. Na een eerste serie van 4 punten uit 4 zijn er daarna uit 8 duels liefst 22 punten gehaald en komt het totaal op 26 punten uit 12 en 5 punten achter koploper de Dijk die op 20 november naar Oldenzaal komt.

Volgende week reist Quick voor de 2e keer dit seizoen naar Utrecht om dan te spelen tegen Hercules, de club waar veel Quick-aanhangers ondanks de pijnlijke nederlaag daar in mei 2014 geweldige herinneringen aan bewaren. Op de voorlaatste wedstrijddag werd de strijd om het kampioenschap in de Hoofdklasse toen in het voordeel van Hercules beslecht. Na afloop vermaakten de Quick-supporters zich opperbest bij de voetbalburen en werd het Oldenzaalse Carnaval waardig gevierd op een zomerse dag.

De wedstrijd in Cuijk beloofde in de eerste 30 minuten niet veel goeds voor Quick. Al na 70 seconden was het bijna 1-0 toen keeper Felix een dwarrelbal in het doelgebied niet onder controle kreeg en er een vrije doelkans was, die gelukkig niet werd benut. Cuijk bepaalde het spel zonder echte doelkansen en Quick had moeite om de voorste linies te bereiken. De thuisploeg werd als maar sterker en Quick leek onder de druk te bezwijken tot er een prachtige aanval uit de hoge hoed werd getoverd. Rens speelde de bal met een omhaal naar de doorgelopen Jan Willem die op snelheid de verdediger eruit liep en de keeper met een prachtige schuiver in de andere hoek compleet verraste. Een fraai staaltje techniek van Jan Willem Kamp die daarmee de gelijkmaker scoorde voor Quick, 1-1.

Na rust kwam Quick ijzersterk uit de startblokken en werd de wedstrijd in 15 minuten beslist. In de 49e minuut een aanval uit het boekje; over 40 meter gaf Jeroen de bal fraai op Rens, die een schitterende dieptepass gaf aan Mart Schepers, die de bal keihard laag onderin de linkerhoek van het doel schoot, 1-2. Acht minuten later scoorde Quick de 1-3. Rens van Benthem stond al 2 wedstrijden droog en dat zinde hem niet. Van 25 meter schoot hij de bal als een raket bovenin de linkerhoek.

Daarna probeerde JVC Cuijk het tij te keren, dat lukte niet echt. Het was Quick dat meerdere keren kleine kansen schiep en de wedstrijd niet meer uit handen gaf. Mart Schepers was de absolute uitblinker en Rens van Benthem was bij alle 3 doelpunten betrokken, bij de eerste 2 gaf hij de assist en de derde maakte hijzelf. Jelle Leenders had de ondankbare taak Sergio Babb te moeten vervangen. Hij verdient daarvoor een compliment, want hij speelde een prima partij. Het hele team leverde weer een mooie teamprestatie. Samen ervoor gaan blijft het credo.

Quick’20 leeft zeker niet boven haar stand volgens trainer René Nijhuis. Waarom ook, misschien weet het team het huidige niveau wel heel lang vast te houden en kan het meedoen om de bovenste plaatsen.

Op de terugreis werd deze overwinning uitbundig gevierd in de bus en zong iedereen het clublied van Quick uit volle borst mee.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube