Nieuws

JO17-4 wint redelijk eenvoudig en blijft bovenin meedoen

zaterdag 5 november 2016 - Jeugd


Statistieken
Eindstand: 4-2
Ruststand: 2-0
Scheidsrechter: P.J. Kip
Vlagger: Quick ‘20: Joost (1e helft), Benk (2e helft)
Afwezig: Noah (blessure), Sep (blessure) en Thijs N. (ziek)
Wissels 1e helft: Joost (vlagger), Victor
Wissels 2e helft:  Benk (vlagger), Linart

 

Verslag 1e helft

Vandaag spelen we helaas niet op één van de mooie kunstgrasvelden die Quick ’20 rijk is, maar op het Wetra-veld 8.
De start van de thuisploeg is prima, vanaf het begin wordt er prima gecombineerd en de oplossing naar voren gezocht.
In de eerste minuut kan Thijs oW. op doel schieten alleen mist zijn schot de kracht om de keeper te verrassen.
Niet veel later krijgt Benk een enorme kans om de score te openen, maar laat dit helaas na.

Quick ’20 blijft verzorgd opbouwen. Het centrale duo, Huub en Ivo, weten keer op keer via de backs, Nick en Maarten, de oplossing naar voren te vinden.
Via Nick komt de bal bij Max terecht, die zijn directe tegenstander passeert, en met buitenkant rechts geeft hij een perfecte wisselpass zo bij Linart in de loop. Linart scoort op zijn beurt beheerst de 1-0.
In de 13e minuut maakt Benk er 2-0 van. Een prima aanval over links; Koen geeft de bal prima mee aan de opkomende Maarten, die op zijn beurt de bal vanaf de achterlijn teruglegt op de vrijstaande Benk.

Na de 2-0 volgt het eerste kansje in de wedstrijd voor BSC Unission, maar Jord zit hier goed tussen. Na 30 minuten onderschept Huub de bal na een hele goede aanval van BSC. Na 32 minuten mag Max een vrije trap nemen op bijna dezelfde plaats al vorige week tegen TVO; helaas was deze bal een prooi voor de keeper. Vlak voor rust weet Jord met een prima redding een uitstekende kopbal van de aanvaller van BSC te keren waardoor we met een 2-0 voorsprong de rust in gaan.

 

Verslag 2e helft

Na de thee komen Victor en Joost het veld in voor Linart en Benk. De laatst genoemde neemt, na een hoop gemopper, de vlag ter handen om toch gaan vlaggen.
Door de komst van Victor en Joost wordt er wat geschoven in de opstelling. Max gaat van rechtshalf naar de spits en Koen gaat van linkshalf naar rechtshalf.
De suiker in de thee heeft een prima uitwerking op BSC, want na nog geen twee minuten krijgen zij een uitstekende kans. Deze is echter niet aan de aanvaller besteedt en schiet ruim naast. In de 44e minuut komt Quick ’20 op 3-0. Na een schitterende pass van Max, rond, de net in het veld gekomen, Victor heerlijk af. Na een kwartier spelen krijgt BSC een geweldig kans doordat Jord er helemaal naast zit. Gelukkig voor ons herstelt Jord goed en blijft het 3-0.

De oude voetbalwet “Als je kansen blijft missen, dan valt de goal aan de andere kant” is ook op ons van toepassing. We zijn 57 minuten aan het spelen als via Huub de bal bij Morris komt. Die geeft een heelijke pass op Max die 1 op 1 met de keeper de 4-0 laat aantekenen. Dat de concentratie na deze ruime voorsprong minder wordt, blijkt wel uit het feit dat Jord een zeldzaam foutje maakt door op een gruwelijke manier over een terugspeelbal heen maait en zo een hoekschop weggeeft. De hoekschop levert niet veel op voor de bezoekers, maar in de aanval die volgt is het wel raak. De bal komt door het midden bij de aanvaller van BSC. Die krijgt te veel tijd en ruimte en met een bekeken bal tilt hij de bal over Jord heen en valt in het zijnet binnen 4-1.

In de 74e minuut gaat Huub mee naar voren, maar verliest onnodig de bal. Hierdoor is de organisatie verdedigend helemaal weg en kan BSC in de omschakkeling naar de 4-2 counteren. Vlak voor tijd krijgen wij nog een vrije trap. Nick is van mening dat de muur niet op 9 meter 15 staat en laat dit in woord en gebaar weten aan de scheidsrechter. Die gaat hier echter niet in mee een geeft de vrije trap aan de bezoekers. Later liet de scheidsrechter weten dat het niet snel genoeg willen nemen van de vrije trap de reden was dat hij de vrije trap aan BSC gaf.

Samenvattend: Een regelmatige overwinning, waar wij de tegendoelpunten onnodig hebben weg gegeven in het laatste kwartier. Op dat laatste kwartier na een prima wedstrijd gespeeld met prima combinatiespel.

Man van de wedstrijd: Nick

Volgende week de laatste uitwedstrijd van deze najaarscompetitie. In Enschede worden wij om 13.15 door Vogido JO17-3 ontvangen.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube