Nieuws

Quick’20 speelt bij JVC Cuijk op zaterdag 5 november om 19.00 uur

donderdag 3 november 2016 - 1e selectie


Quick’20 ontmoet zaterdag 5 november JVC Cuijk waartegen op 24 augustus thuis zeer onverdiend werd verloren met 1-3 in de 2e Kwalificatieronde van de KNVB beker.

Quick was toen de hele wedstrijd veruit de betere ploeg en had een overwinning verdiend. Er werd 2 x op de lat geschoten en 3x op de paal. JVC Cuijk scoorde al in de 18e minuut en Quick maakte pas gelijk in de 79e minuut. In blessuretijd velde Cuijk geheel tegen de verhouding in Quick’20 met 1-3 door na de 90e minuut nog 2x te scoren.

De ambitie van JVC Cuijk is om te spelen op het hoogste amateurniveau. Afgelopen seizoen is de club er niet in geslaagd te promoveren naar de nieuwe Tweede Divisie en speelt het dit seizoen samen met Quick’20 in de Derde Divisie.

Wat het hoogste amateurniveau is blijft onduidelijk. De regels zijn ongelijk voor teams die met hun beloftenteams in de 2e en 3e Divisie spelen en de andere teams die daarin spelen. Beloftenteams mogen spelers uit hun 1e selectie opstellen, spelers in de eerste selectie van de andere teams mogen niet in hun tweede spelen. Waarom wel beloftenteams in de zgn. amateurcompetities en waarom geen 2e elftallen van amateurs in de Standaardklassen Amateurs, dus bijv. Quick’20 met het 2e in de 2e klasse Zondag? Vragen waarop voorlopig wel geen antwoord zal komen van de KNVB evenals op de vraag waarom rode kaarten in het betaalde voetbal veel lichter worden bestraft dan in de Derde Divisie. In het betaalde voetbal hebben ze een voorbeeldfunktie, in het bijzonder voor de TV kijkende Jeugd en juist omdat het hun broodwinning is zijn zwaardere straffen daar eerder op hun plaats dan in de 3e Divisie.

Blijven we bij de Derde Divisie dan zien we dat Quick’20 na 11 wedstrijden op een keurige tweede plaats staat met 23 punten en JVC Cuijk op een 9e plaats met 16 punten. Bij Quick’20 had niemand verwacht dat het zo voor de wind zou gaan en het laat zich raden dat JVC Cuijk op een hogere klassering had gerekend.Quick’20 heeft de laatste 7 wedstrijden niet verloren en JVC Cuijk speelt tot nu toe wisselvallig, waarbij nederlagen en overwinningen elkaar afwisselen, met in de laatste 5 wedstrijden eerst 3 gelijke spelen en daarna in 2 uitduels eerst winst bij OFC met 2-3 en verlies bij Hercules met 2-0.

Quick’20 speelt nu 2 keer uit bij Cuijk en dan Hercules en daarna 2x thuis tegen De Dijk en UDI’19. Quick zal zeker proberen revanche te nemen voor de ongelukkige thuisnederlaag in de KNVB beker en Cuijk wil vast laten zien dat ze van Quick ook zonder geluk kunnen winnen.

Het belooft een mooie wedstrijd te worden op zaterdag 5 november in Cuijk. Iedere Quick-fan hoopt dat de jongens de 2e plaats weten te behouden de komende 2 weekenden.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube