Nieuws

Quick ’20 JO17-1 stelt teleur in Haaksbergen

dinsdag 1 november 2016 - Jeugd


Op zaterdag 29 oktober mocht JO17-1 weer aantreden na een voetbalvrij weekend van vorige week. Daar waar in de beker tot twee keer toe succes werd geboekt zonder te spelen, kwam het vandaag weer op eigen kunnen aan in de regiotopper tegen HSC ’21 JO17-1. De ploeg uit Haaksbergen staat op de 10e plek. Dit samen met dat het streekderby is bij uitstek, zou het een leuke voetbal middag moeten worden.

 

Er waren twee ploegen met een totaal andere spelopvatting het veld op gegaan. HSC’21 koos voor de verdedigende speelstijl, en wij voor de aanvallende. Quick ’20 was duidelijk beter, maar mistte het vuur om het af te maken. Wanneer HSC’21 dan ook nog op een 1-0 voor kwam, door een persoonlijke verdedigingsfout in de verdediging, is het duidelijk dat het nog wel eens een lastige middag kon worden. Gelukkig wist Justin de stand nog gelijk te maken na een uitstekende aanval via diverse combinaties over het middenveld. Doordat we niet doortastend genoeg waren in de afwerking, konden we het veldoverwicht voor het rustsignaal niet uitdrukken in doelpunten.

 

HSC’21 kwam beter uit de kleedkamer dan Quick’20. Het spelbeeld was dat de ploegen meer in evenwicht kwamen, doordat wij de bal niet in bezit konden houden. Het was HSC’21 dat de score na rust wist te openen en in de 50e minuut dan ook 2-1 voor HSC ’21. Quick’20 gaf duidelijk niet op en wist dan ook na goed doorzetten van Emil in de 56e minuut weer gelijk te maken. We konden niet lang genieten van de gelijkmaker, omdat de tegenstander het net weer wist te vinden nadat wij een voorzet ‘vergeten’ weg te schieten. Dat de tegenstander uit het niets een prachtige vrije trap in de kruising schoot, was dan ook de bekende druppel en wellicht wel onderdeel van de welbekende ‘Wet van Murphy’. Dat zorgde dan ook voor de teleurstellende eindstand 3-2.

 

JO17-1 heeft zich vandaag enorm te kort gedaan in het eindresultaat. De doelpunten gaven we te eenvoudig weg en met het initiatief en ruimtes deden we te weinig. Al verschillende keren heeft dit team laten zien heel goed te kunnen voetballen. In die wedstrijden spatte het samenspel er van af. Gezien de prestaties laat dit team tot dusver zien wisselvallig te presteren. Om bovenin mee te willen draaien, zal in ‘het resultaat’ verandering moeten komen. De potentie is er zeker en we zien bepaalde spelers zich ook individueel ontwikkelen op tactisch en technisch vlak.

 

De komende twee weken staan er twee belangrijke thuiswedstrijden op het programma. Deze zijn tegen de laatste twee uit de competitie en we starten volgende week met Velocitas JO17-1. Of de ploeg zich weet te herpakken, zien we volgende week zaterdag. U bent van harte welkom om dit team te steunen naar een betere fase in de competitie!

 

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube