Nieuws

Quick’20 blijft thuis ongeslagen en wint met 1-0 van Be Quick 1887

maandag 31 oktober 2016 - 1e selectie


Quick’20 en Be Quick maakten er een mooie pot voetbal van. Quick speelde in de eerste helft nogal slordig, met onnodig balverlies, in de tweede helft was het spel aanmerkelijk beter en had de voorsprong van 1-0 bij rust, al snel uitgebouwd moeten worden. In de eerste helft kwam Be Quick duidelijk voor één punt, na rust kreeg het diverse kansen, terwijl Quick de wedstrijd eigenlijk in handen had, alleen vergat om te scoren uit 95% doelrijpe mogelijkheden.

Zeer vreemd is dat de trainer van Be Quick op de radio van TV Noord zei dat zijn ploeg had moeten winnen omdat het bijna geen kansen had weggegeven en zelf na 15 minuten en in blessuretijd had moeten scoren, zoiets is ook te lezen op de site van TV Noord.

Het verslag van Dick Osinga op de site van Be Quick zelf komt dichterbij de waarheid. Quick’20 was de betere partij en Be Quick speelde noodgedwongen op de counter, de eerste echte niet te missen kans was in de 10e minuut voor de uitploeg en Be Quick had volgens hem de beste en meeste kansen, nadat Quick verzuimde om te scoren uit een paar uitgelezen mogelijkheden. Het was wel Quick’20 dat hele wedstrijd de betere ploeg was en Be Quick speelde zelf ook delen van de wedstrijd goed.

Deze verslaggever is niet echt neutraal, probeert dat wel te zijn. Quick’20 maakte het spel en had inderdaad een paar keer geluk, vooral na rust was Quick de spelbepalende ploeg en wist het niet te scoren, terwijl het moeilijker was om niet, dan wel te scoren. Quick’20 won verdiend en had al snel na rust op 3-0 moeten komen, zo is ook de mening van een niet nader te noemen toeschouwer uit Groningen.

Be Quick miste in de 10e minuut een niet te missen kans. Quick’20 scoorde pas in de 43e minuut, maar dat was dan ook een doelpunt uit het “boekje”. Tim Zwienenberg kwam snel op van achteruit en als linksback schoot hij keihard vanaf de zijkant van het 16 metergebied de bal in de korte hoek van het doel. Hij verraste de doelman en zo verscheen de 1-0 op het scorebord.

Na rust bepaalde Quick’20 het spel en omdat 4 echte kansen niet werden benut werd gevreesd voor het in werking treden van een ijzeren voetbalwet: “Als jezelf niet scoort doet de tegenstander het wel”. Gelukkig kwam het zover niet want in de 81e en 91e minuut wist ook Be Quick geen raad met niet te missen kansen.

Over het aantal toeschouwers zijn de meningen verdeeld. Een aantal van 750 is genoemd. Wanneer er is geteld is onbekend, wel is het zo dat telling na aanvang van de wedstrijd en 10 minuten na rust al gauw een verschil oplevert van 50-75 personen. Gisteren kwam de telling van deze verslaggever na rust uit op 550, maar omdat telling van het aantal op de tribune moeilijk is van grote afstand lijkt een aantal van 650 ook reeël.

Met dit prachtige spel zal het niet lang duren of er komen minimaal 750 toeschouwers naar Vondersweijde , wie weet op zondag 20 november als De Dijk op bezoek komt, op welke ploeg Quick’20 nu met de 2e plaats 5 punten achterstaat, na de onverwachte nederlaag van De Dijk gisteren.

Quick’20 liet weer zien over een sterk collectief te beschikken. Er volgen nu 2 uitwedstrijden naar JVC Cuijk (ZA 5 NOV 19.00 uur) en Hercules en daarna komen de huidige koploper De Dijk en UDI’19/Beter Bed naar Oldenzaal.

“Quick’20 blijft verbazen” is de kop boven het wedstrijdverslag van Quick’20-Be Quick in de Twentsche Courant/Tubantia. De toeschouwers vinden het haast vanzelfsprekend dat Quick zo hoog staat als je kijkt naar het hoge spelniveau dat bijna wekelijks wordt getoond.

Quick laat je niet gek maken dan kun je thuis nog lang ongeslagen blijven en de klad kan er altijd een keer in komen, als er zo verder wordt gespeeld dan hoeven we voor geen tegenstander bang te zijn, zonder dat dit tot arrogantie, nonchalance of onderschatting hoeft te leiden. Daarvoor is ook geen reden want in de Derde Divisie kan iedereen van elkaar winnen en zijn er geen zwakke broeders. 1e Selectie bedankt voor dit mooie verjaardagscadeau.

Samenvatting klik hier

Foto’s door Robert Molnar

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube