Nieuws

Quick 20 6 legt een goede partij op de mat, maar weet niet van UD (W) 6 te winnen

maandag 31 oktober 2016 - Senioren


Vandaag (zondag 30-10) staat de wedstrijd tegen het 6e van UD op het programma. Een geduchte tegenstander. Wedstrijden tegen dit team zijn vaak open wedstrijden, omdat beide teams naar voren willen voetballen.

Tussen 8 uur en 8.15 uur druppelen de spelers een voor een binnen. Na de nodige cafeïne te hebben genuttigd, is het iets voor half 9 tijd om naar de kleedkamer te gaan. In de kleedkamer is het weer tijd voor de standaard grappen en grollen.

Bij het uitdelen van de shirts, zijn er aantal voorzien van een zwart/geel “lintje”. Is dit om ons over te halen, om naar deze “dorpsclub” te komen of wordt ons een “hart onder de riem gestoken?” Daarnaast valt het op dat “onze assistent-scheidsrechter” er nog niet is. Zou het te maken hebben met de wintertijd? Gelukkig voor de reserves arriveert hij toch nog ruim op tijd om de vlag te hanteren. De warming-up verloopt voorspoedig en tegen negenen wordt de toss verricht.

 

De eerste helft is er een met twee gezichten. We beginnen redelijk aan de wedstrijd. Beide ploegen proberen te voetballen. Daar waar wij nog moeite hebben met de passing, gaat het balletje bij UD iets makkelijker rond. De eerste kans is wel voor het zesde. Een diepen bal van Nordkamp wordt op waarde geschat door Raimond Postma, alleen voor het zesde wordt zijn schot nog uit de korte hoek getikt. Daarna volgen nog een aantal kansen over en weer. Ook onze gelegenheidsmid-mid, Roy Postma krijgt nog een grote kans. Helaas twijfelt hij te lang tussen schieten en passen, waardoor het iets wordt wat daar tussen in zit. Na een kwartier komt UD beter in de wedstijd en wij worden slordiger. Dit resulteert in een aantal kansen voor hun. Gelukkig voor ons staat Schriedi telkens op de goede plek en houdt zijn doel schoon. Na 25 minuten spelen is het dan wel raak. Na een uittrap van Schriedi wil Raimond Postma de bal doorkoppen op Nordkamp. Helaas zit de linkshalf van UD er tussen en deze stoomt op naar het strafschopgebied. Tussendoor volgt een een-tweetje en hij legt aan met zijn linker. Helaas voor ons verdwijnt de bal in de linker kruising (0-1). Na deze tegenslag proberen we weer terug te komen in de wedstrijd. Dit lukt niet helemaal en UD is tot aan de rust dan ook de gevaarlijkste ploeg.

 

In de rust wordt door Dorenbusch aangegeven dat we het niveau van begin eerste helft weer moeten terugvinden en dan is er nog van alles mogelijk. Met een wissel (Zuurwelle voor Tijdhof) beginnen we aan de 2e helft. De bedoelingen zijn vanaf het begin duidelijk. Het zesde wil snel zaken doen. Er wordt gestreden voor elke meter en de bal gaat ook makkelijker rond en er worden kansen gecreëerd. Na 10 minuten volgt er weer een wissel de geblesseerde Nordkamp wordt vervangen door Gorter. Er wordt steeds meer druk gezet, alleen moeten wel uitkijken voor de tegenstoot van UD. De voorwaartsen van hun krijgen natuurlijk wel meer ruimte. Na 20 minuten spelen in de 2e helft, krijgt UD een penalty. Op de achterlijn wordt een speler van UD (al dan niet bewust) licht aan getikt door Roy Postma. Dit buitenkansje wordt door UD gretig aangenomen en de strafschop wordt onberispelijk ingeschoten (0-2). Wat een domper. Toch blijft het mooi om te zien. Het zesde blijft strijden en creëert ook legio kansen. 2 voor Lewerissa. Een open kopkans voor Arends. 2 grote kansen voor Raimond Postma. Een schot op de lat van Gorter. Helaas zit het er vandaag niet in. Het einde van de wedstrijd nadert en de bal wil er gewoonweg niet in. Dan na 90 minuten plus wat extra tijd blaast de wederom goed fluitende Dick Engbers voor het laatst. Einde wedstrijd. We staan na een goede wedstrijd met lege handen. De teleurstelling overheerst bij het zesde. Toch zijn er ook positieve dingen te noemen. Gorter die terug is van een verveelde blessure en de eerste minuten weer heeft gemaakt. De 2e helft wordt er (goed) gevoetbald en ook nog eens als collectief. De tegenstander wordt echt onder druk gezet en komt er nog maar sporadisch uit. Alleen de afwerking liet deze keer te wensen over.  Als we wat willen zullen we deze 2e helft als voorbeeld moeten nemen. Volgende week volgt er een uitwedstrijd tegen Vogido 5. Nieuwe ronde, nieuwe kansen

 

Opstelling het zesde;

Schriedi, Huitink, Bijen (C), Tijdhof (Zuurwelle/46), Arends, Nordkamp (Gorter/55)

Roy Postma, Lewerissa, Raimond Postma, Agterbos, Weusthof (Massink/67)

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube