Nieuws

Prima eerste helft Quick’20 JO11-2 genoeg voor zege op De Esch JO11-1

zondag 30 oktober 2016 - Jeugd


Quick’20 JO11-2 – De Esch JO11-1  5-2 (rust 5-0)
(29 oktober 2016)

Het bekeravontuur was vorige week na een kansloze nederlaag tegen ATC’65 JO 11-1 afgelopen. Het vizier kan dus volledig op de competitie. De komende drie wedstrijden liggen er, gezien de tegenstanders, volop kansen voor Quick’20 JO11-2 om punten te pakken. Te beginnen met de derby tegen De Esch JO11-1. Aan het begin van het seizoen hadden we in een spannende bekerwedstrijd van ze gewonnen. Zaak om deze prestatie nu te herhalen.

De openingsfase was echter voor De Esch, dat fel en agressief aan de wedstrijd begon en ons ver terug drukte op onze eigen helft. Goed en compact verdedigen door onze jongens zorgde er daarbij voor dat De Esch in dit openingsoffensief geen echte kansen kon creëren. De eerste de beste aanval van Quick’20 JO11-2 daarentegen was direct raak. Een prachtig uitgespeelde counter over drie schijven eindigde bij Tjeerd, die voor een lege goal geen moeite had de 1-0 aan te tekenen. Daarna nam Quick’20 JO112 de wedstrijd duidelijk in handen. Wat volgde was uitstekend combinatievoetbal van onze jongens bij een uitstekende veldbezetting. Een genot om naar te kijken voor de aanwezige supporters! Dit prima spel leidde tot de ene na de andere goede aanval en tot een groot aantal kansen. Via stuk voor stuk fraaie goals van Tjeerd (lobje over de keeper), Mick (kopbal uit een fantastische voorzet van Pepijn) en Koen (mooie individuele actie, waarbij hij een verdediger en de keeper het bos in stuurde) en een door Juup benutte penalty werd de score in hoog tempo opgevoerd naar 5-0. Doordat Quick’20 JO11-2 ook verdedigend erg goed georganiseerd stond kwam De Esch geen enkele keer in de buurt van onze goal. Een uitstekende eerste helft werd dus afgesloten met een dikke voorsprong.

Een goede stemming dus bij de jongens in de rust. Voor de tweede helft was de opdracht het goede spel uit de eerste helft vast te houden, de voorsprong uit te breiden en te proberen achterin “de nul te houden”.

Maar zoals je vaak ziet in het voetbal was het jammer genoeg ook voor de jongens van Quick’20 JO11-2 moeilijk de concentratie vast te blijven houden bij een ogenschijnlijk beslissende voorsprong. Het goede spel van de eerste helft was na de rust verdwenen. De Esch JO11-1 bleek juist nog over voldoende energie en motivatie te beschikken om te proberen zich terug te vechten in de wedstrijd, overigens zonder echt goed voetbal te laten zien. Een wat rommelige tweede helft leverde twee goals op voor de bezoekers. Quick’20 JO11-2 kwam nog wel een paar keer in de buurt van het doel van De Esch, maar de scherpte om nog vaker te scoren ontbrak helaas.

Overall dus een ruime en goede overwinning in deze derby, waardoor we bovendien De Esch passeren op de ranglijst. Volgende week gaan we proberen deze prima prestatie te herhalen in een uitwedstrijd tegen KOSC JO11-1.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube