Nieuws

JO17-4 boekt zwaar bevochten overwinnig

zondag 30 oktober 2016 - Jeugd


Quick’20 boekt zwaarbevochten overwinning in een zonnig Beckum.

Statistieken
Eindstand: 2-3
Ruststand: 2-1
Scheidsrechter: T. Lintsen
Vlagger Quick: Thijs oW. (1e helft), Joost (2e helft)
Afwezig: Huub (blessure), Noah (blessure) en assistent-trainer Herman (herstellende van knieoperatie)
Wissels eerste helft: Thijs oW. (vlagger), Koen en Max
Wissels tweede helft:  Joost (vlagger), Thijs N en Sep (blessure)

 

Verslag 1e helft

Het is al tien over drie als we aftrappen in Beckum. TVO is een beduchte tegenstander met een hechte defensie. Ze hebben echter ook een sterke as. TVO begint goed aan de wedstrijd. Dit leidt in de 3e minuut al tot een vrije kopkans die wordt gemist. In de 6e minuut komt Victor goed door, passeert 2 man maar stuit op de keeper.

In de 8e minuut komen we weer goed weg als een speler van TVO kopt, maar Jord staat op zijn post. In de 9e minuut is het raak voor ons. Een goede pass van Morris komt via Nick bij Linart die met een mooi stiftje de 0-1 maakt. Kort na deze goal moet Sep helaas het veld verlaten met een blessure. Koen moet noodgedwongen zijn plek overnemen hetgeen hij goed doet. We zijn echter even uit ons doen. Hiervan profiteert de goed spelende mid mid van TVO door slim door het midden te komen en te scoren. Hierbij staat Jord nog even in de weg, maar in tweede instantie is het wel raak.

In de 22e minuut voetballen we ons onder de druk vandaan en via een pass van Maarten komt de bal bij de uitstekend spelende Linart die Victor bedient. De keeper ligt echter wederom in de weg en redt met de voet.

In de 29e minuut is het weer raak voor TVO. Na een stevige duw van een tegenstander valt de bal voor de voeten van een TVO speler die scoort. Waar iedereen bij Quick een vrije trap verwachtte gaf de scheids een doelpunt. Jammer, maar eerlijk gezegd was de voorsprong niet onverdiend.

 

Verslag 2e helft

In de tweede helft komen Thijs OW en Max in het veld. Trainert Arthur had zijn ploeg in de rust meegegeven om niet mee te gaan in het fysieke voetbal van de tegenstander maar meer uit te gaan van onze voetbalkwaliteiten. Ons team begint goed aan deze helft. Al in de 45e minuut resulteert dit in een bekeken goal van Linart. Na een kort genomen vrije trap schiet hij door de benen van een tegenstander laag in de hoek: 2-2!

In de 55e minuut loopt Morris tegen een gele kaart aan. Zware beslissing waardoor we snel achter worden gezet. Een minuut later een grote kans voor TVO maar geen goal. Met 10 man krijgen we nog een kans voor Linart maar die bal gaat net over. Kort daarop weer een grote kans voor TVO, Jord redt opnieuw. Na ruim 10 minuten mag Morris terug. We worden gelijk weer dominant. De tegenstander gaat zeer ruw te werk: gestrekt been, een trap na, de scheids geeft vrije trappen maar geen kaarten. Tja…dan merk je wel dat je een uitwedstrijd speelt.

Net voordat de teams en de toeschouwers genoegen lijken te nemen met een gelijk spel krijgen we in de 78e minuut een vrije trap schuin voor de goal op ongeveer 25 meter. Max zet zich erachter. Hij wacht rustig tot de tweemans muur op 9 meter staat… Hij schiet op een Ziyech achtige wijze de bal hoog in het doel. Fantastische goal op een super moment. Kort daarna fluit de scheids af en viert het team een zwaarbevochten 3-2 overwinning

 

Samenvattend: een eerste helft waarbij wij zwaar door de ondergrens zijn gezakt, omdat bijna het gehele team onder hun kunnen presteerde. En een tweede helft waarin we inzet maar ook zeker karakter hebben getoond. Spelers die in het belang van het team op posities hebben gespeeld waar zij normaal nooit spelen, hebben er mede voor gezorgd dat de drie punten mee naar Oldenzaal zijn gegaan.

 

Man van de wedstrijd: :Linart.
Volgende wedstrijd: zaterdag 5 november komt BSC Unisson JO17-1 op bezoek. 12.45u Sportpark Vondersweijde

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube