Nieuws

Quick’20 – Be Quick 1887, strijd om de tweede plaats in de Derde Divisie

vrijdag 28 oktober 2016 - 1e selectie


Quick’20 staat 2e en Be Quick 3e op de ranglijst achter De Dijk, dat regelrecht koers lijkt te zetten naar de titel met rechtstreekse promotie naar de Tweede Divisie. De 1e periodetitel heeft de Dijk al binnen. Met 28 punten uit 10 zijn ze niet meer te achterhalen, want Quick heeft 20 punten en de 1e periode bestaat uit 12 wedstrijden.

 

Quick’20 en Be Quick spelen altijd prachtige duels tegen elkaar en de overwinningen werden de laatste 2 seizoenen keurig tussen de teams verdeeld. Twee seizoenen geleden verloor Quick uit met 3-1 en werd thuis met 6-2 gewonnen, Vorig seizoen won Quick in Haren met 2-0 en verloor het in Oldenzaal met 3-1.

Be Quick is altijd een leuke tegenstander. Het moet het hebben van voetballend vermogen met een goede techniek. Beide ploegen kunnen elkaar daarom gerust de hand doen, want ook Quick houdt van verzorgd en technisch voetbal.

 

Be Quick en Quick’20 bezetten beide een hoge klassering met de plaatsen 3 en 2. Voor aanvang van de competitie hadden de clubs dit niet verwacht.

De start van Be Quick was uitmuntend met 5 overwinningen op rij en 15 punten, terwijl Quick wat wisselvallig begon met 4 punten uit 4.

Na 5 wedstrijden ging het minder bij Be Quick en de volgende wedstrijden leverden maar 4 punten op met in de laatste 4 duels 3 nederlagen.Quick’20 heeft de laatste 6 wedstrijden niet verloren, evenals Be Quick werd er 5 keer op rij gewonnen en de laatste wedstrijd bij EVV eindigde in 0-0, 16 punten uit 6.

De Quick spelers waren wat teleurgesteld na dat gelijke spel, hoewel de uitslag wel terecht was. Die teleurstelling was afgelopen zondag al weg, nadat bekend werd dat Be Quick met liefst 4-0 had verloren van Quick’s laatste tegenstander,juist: EVV.

 

Trainer Mischa Visser van Be Quick zei na de 1e nederlaag van zijn ploeg tegen OFC(2-5) op 2 oktober o.a. dit: “We zijn echt geen kampioenskandidaat. We moeten kijken naar een plek bovenin de rechterrij en het is daarom heel mooi dat we al een flinke afstand hebben genomen van de onderste plaatsen”.

Trainer René Nijhuis van Quick’20 liet in de Twentsche Courant Tubantia van afgelopen Dinsdag o.a het volgende opschrijven: “Dat we tweede staan is nl. geen geluk, maar de bevestiging dat ons plan van aanpak de juiste is” en “het seizoen is nog heel lang en we kunnen zo wegzakken”. Het doel van Quick voor aanvang van het seizoen was niet te degraderen en nu is het doel: “zo doorgaan en proberen zo lang mogelijk bij de bovenste ploegen te blijven”.

 

Quick’20 en Be Quick hebben al behoorlijk wat punten verzameld, wat mooi uitkomt als de licentiecommissie eventueel punten in mindering wil brengen, omdat beide clubs niet minimaal 3 contractspelers hebben, wat verplicht is in de Derde Divisie.

Door beide clubs wordt hoogstens een vrijwilligersvergoeding betaald aan haar spelers en aan contracten met minimaal € 7.000 per speler wordt geen geld uitgegeven.

Mooi dat er nog clubs zijn waar de echte amateurstatus bovenaan staat.

 

Quick’20 zal proberen thuis ongeslagen te blijven, want er werd op Vondersweijde 1 x gelijk gespeeld en 4x gewonnen.

De supporters hopen, rekenen??, op een overwinning en dit zou ook zeker een passend cadeau zijn voor de Quick fanatici die dit weekend jarig zijn.

 

Arbitrale Leiding     

Scheidsrechter de heer F.M.L. van den Elzen

Ass.scheidsrechters de heer W.W.C. Veldman, mevrouw B.H.P. Bussem-Scheffers

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube