Nieuws

Quick’20 O15 stunt door punt te halen tegen DWS O15

donderdag 20 oktober 2016 - Jeugd


Quck’20 O15 heeft afgelopen zaterdag (15-10-2016) haar eerste punt gepakt in de 1ste divisie. Deze stunt werd uitgevoerd tegen het ‘veel sterker geachte’ DWS uit Amsterdam. DWS had voor aanvang van de wedstrijd 3 punten behaald en Quick’20 stond nog op 0 punten.

De wedstrijd begon niet goed voor Quick’20. Binnen een paar minuten hadden de Oldenzalers al op achterstand kunnen komen, maar goed handelen van keeper Joren voorkwam een tegendoelpunt. Na een minuut of 20 kropen we iets uit onze schulp en kwam er iets meer balbezit voor ons. We kregen nog een mogelijkheid tot scoren maar dit schotje van Fabian met rechts ging er niet in. Daarna een gelukkig moment voor Quick ’20. Jort ten Velthuis raakte de bal niet goed en hij stuiterde over Joren heen tegen de lat aan, Joren kon de terugspringende bal eenvoudig pakken. Ruststand was 0-0.

In de rust aangegeven dat we hard moesten blijven werken. DWS zou bij deze stand meer risico nemen en dat zal ruimte voor ons opleveren om tot een kans te komen.

De tweede helft begon zoals de eerste, DWS zetten vroeg druk en kwam er een aantal keer gevaarlijk door. Ze gingen inderdaad meer risico nemen en dat pakte 2 keer enorm gelukkig uit voor ons want DWS raakte nog 2 maal het aluminium. In de laatste 10 minuten kregen we ruimte om voor een nog grotere sensatie te zorgen, maar onzorgvuldigheid in de eindpass ontbrak om te zorgen voor een overwinning. Jelle van O15-2 maakte zijn debuut in O15 en deed dit prima.

Na het eindsignaal was er een enorme vreugde explosie. Dit was een punt dat voelde als een overwinning. Gevochten als leeuwen en een betere tegenstander niet laten scoren is gewoon erg knap. Het hele elftal heeft geweldig hard gewerkt en er werd bij vlagen goed gevoetbald tegen een prima tegenstander. Fysiek was het eigenlijk een ongelijke strijd, DWS een fysiek erg sterke ploeg tegen een veel minder fysiek sterk Quick. Maar dit betekend niet dat er zomaar verloren wordt. Na 5 wedstrijden staat er 1 punt achter onze naam en dit is mooi. Jort TV is mijn man of the match. Hij speelde achterin een prima partij, hij tackelde goed, heeft goed inzicht in wanneer hij in moet stappen of uitzakken. Daarnaast is er vooral tevredenheid over de instelling van de jongens en dit resulteert dus in in deze stunt.

 

Man of the match: Jort TV

foto’s

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube