Nieuws

Quick Twentyfive op bezoek in Reutum

dinsdag 18 oktober 2016 - Senioren


Reutum is een van de negen kerkdorpen in de Twentse gemeente Tubbergen in de Nederlandse provincie Overijssel. Reutum ligt ongeveer tien kilometer ten noordwesten van Oldenzaal, en telt ongeveer 1203 inwoners. Ongeveer, want het kunnen er een paar meer of minder zijn. De bebouwde kom is de afgelopen decennia gegroeid, het aantal actieve agrariërs daarentegen snel gedaald. De gemeenschap is hecht, wat zich vertaalt in een actief verenigingsleven. Volleybalvereniging Kadoeng, de harmonie St. Jozef maar ook de klootschietersvereniging en carnavalsvereniging De Pinn’n worden gedragen door de actieve inbreng van de dorpelingen. Maar ook Voetbalvereniging V.V. Reutum speelt een belangrijkrol in dit kerkdorp.

Het was een zoektocht om het terrein van V.V. Reutum te vinden, maar het werd op tijd bereikt. We hadden een groot aantal afmeldingen i.v.m. vakanties, blessures en werk. Gelukkig hadden we 2 gastspelers die onze gehavende selectie uit de brand wouden helpen. Een ervaren keeper en een messcherpe spits die prima speelde maar vandaag toch niet zo scherp was zoals hij beloofde. Tijdens de warming-up kwam de 12e speler iet wat laat aan op zijn bestemming en er kon worden afgetrapt.
In een 4 (Thijs B., Ronald, Koen B. en Arie) – 4 (Bart, Ties, Bertjan en Thijs G.) -2 (Pim en Boerie) opstelling begonnen we aan de wedstrijd. We lieten Reutum het spel maken en de bal ging rustig rond bij Reutum. Echt gevaarlijk werden ze niet. Al hadden ze wel veel snelheid op de flanken. Mark Arends ging na 15 minuten door de enkel. Vos, die genoot van de ochtend zon, moest met frisse tegenzin zijn plaats innemen. Na 20 minuten werd een bal vanaf links knap voor geslingerd. Deze bal werd op acrobatische wijze achter de doelman gewerkt: 1-0. Een knappe goal die onhoudbaar was voor de goed keepende en veel coachende Ruud. De eerste helft ging redelijk gelijk om met iets meer balbezit voor Reutum en een nog een hard schot op de lat. Quick stelde daar nog een vrije trap, die uit de kruising werd geplukt (van Bertus), tegenover. In de eerste helft miste ook Boerie nog een grote mogelijkheid. Hij schoot de bal hard in maar deze kwam vol op de keeper terecht. Ruststand: 0-1.

Na rust kwam Quick goed uit de startblokken. De bal ging prima rond. De vrije man werd telkens gevonden en er werd goed positiespel gespeeld. In wedstrijden die we dit seizoen hadden gewonnen had we het lange fases lastiger dan deze ochtend tegen Reutum 2. Er werden grote kansen creëert maar niet benut door Thijs G (2,5) en Bertjan. Het bleef lang 0-1. Helaas viel Matthijs V. geblesseerd uit met nog 30 minuten te spelen. Helaas hadden we geen wissels meer. Daarna kreeg ook Bertjan last en had Koen B. last van zijn hamstring. Met 8,5 fitte spelers tegen 11 fitte Reutumnaren was het een kansloze missie. De 1-1 viel niet en in deze fase kreeg Reutum kansen om de score te verdubbelen. Dat deden ze uiteindelijk in de 80e minuut. Daarna viel ook de 3-0 nog. Frustrerend dat er geen resultaat werd behaald.

Volgende week hebben we rust en over 2 weken mogen we weer aantreden: 11:00 thuis. Tot dan!

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube