Nieuws

JO13-1 verliest van de koploper

dinsdag 18 oktober 2016 - Jeugd


Tegen koploper en titelfavoriet Go Ahead Eagles heeft Quick ’20 Jo13-1 niet voor een stunt kunnen zorgen. De Oldenzalers speelden een hele behoorlijke wedstrijd, echter een nederlaag kon niet worden afgewend.
Doordat de ploeg zelf enkele kansen niet kon verzilveren, liep het eigenlijk vanaf de 8e minuut achter de feiten aan en bleef het voor Quick ’20 bij een doelpunt, gescoord uit een penalty, van Luca Steenbeeke.
Volgende week wacht SC Heerenveen in de beker, wederom een prachtig affiche om naar toe te werken.

De stijgende lijn lijkt gevonden te zijn en dus zijn we heel benieuwd hoe we vandaag tegen wederom een BVO’s voor de dag kunnen komen. Koploper en titelfavoriet Go Ahead Eagles is vandaag de tegenstander. Zou er een stuntje in zitten?

Al snel blijkt dat Go Ahead Eagles een prima elftal is dat wordt gedragen door een paar bepalende spelers. Na 10 minuten spelen is de stand 2-0, eigenhandig op het scorebord gezet door de tot dan toe ijzersterke nummer 10. Helaas, we kunnen het dus niet zo lang volhouden als tegen Cambuur Leeuwarden. Echter na de 2-0 is het de beurt aan de Oldenzalers. Na een omzetting vanaf de zijkant blijken we toch heel aardig in staat om partij te bieden. Dat Go Ahead Eagles het beste veldspel heeft, lijkt op het eerste gezicht natuurlijk logisch. Jammer genoeg kunnen we vlak voor rust niet voorkomen dat er nog twee tegengoals vallen. Erg zuur gezien het feit dat we de enkele kansen die we krijgen, niet in een doelpunt kunnen omzetten. De kleine foutjes die vandaag in ons spel zitten opgesloten, worden keihard afgestraft waardoor de ruststand op 4-0 uitkomt.

De tweede helft is het zaak om de schade te beperken en vanuit daar proberen om zelf tot kansen te komen. De ijzersterke nummer 10 wordt behoorlijk uit de wedstrijd gespeeld door een goed spelende Ties Olde Dubbelink, hetgeen ervoor zorgt dat we voorwaarts meer en meer een vuist kunnen maken. Dit resulteert in een periode waarin we enkele kansen krijgen. Een buitenkansje, een penalty, wordt overtuigend benut door Luca Steenbeeke. Helaas kunnen we na de 4-1 net niet voldoende doordrukken. Hopende dat we de tweede helft kunnen afronden met een 1-0 winst, zien we vlak voor tijd deze opgave alsnog mislukken. In de slotseconden wordt de 5-1 eindstand nog op het scorebord gezet, helaas…

Een dubbel gevoel na afloop. Wederom hebben we een prima wedstrijd gespeeld, maar wederom staan we na een goede wedstrijd met lege handen. De punten gaan komen, we doen het gewoon heel erg goed, maar het is zaak om dat vertrouwen zo snel mogelijk om te zetten in punten en een mooiere klassering op de ranglijst. Onszelf belonen, dat is wat we op dit moment keihard verdienen, maar ook af moeten dwingen.

Volgend weekend maar eens kijken of we misschien uit kunnen groeien tot cupfighters;

Zaterdag 22 oktober, sportpark Vondersweijde; Quick ’20 Jo13-1 – SC Heerenveen Jo13-1

Doelpunten;
8′ – 1-0 – Speler Go Ahead Eagles
10′ – 2-0 – Speler Go Ahead Eagles
26′ – 3-0 – Speler Go Ahead Eagles
29′ – 4-0 – Speler Go Ahead Eagles
43′ – 4-1 – Luca Steenbeeke (Penalty)
59′ – 5-1 – Speler Go Ahead Eagles

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube