Nieuws

Zure nederlaag Quick JO11-2 na prima wedstrijd tegen Tubantia JO11-1

maandag 17 oktober 2016 - Jeugd


Tubantia JO11-1 – Quick’20 JO11-2 5-4 (rust 1-2)

Na de overwinning van vorige week en een prima trainingsweek, waarin Quick JO11-2 het nodige zelfvertrouwen had opgedaan stond een uitwedstrijd tegen het hoog geklasseerde Tubantia JO11-1 op het programma.

Een uitstekende warming up vertaalde zich in een goed begin van de wedstrijd. Quick JO11-2 was de betere ploeg. Verdedigend stond het team uitstekend en aan de bal lieten de jongens bij vlagen prima positiespel zien. Daarnaast werd er goed bewogen zonder bal en speelden we echt als team. Dit goede spel resulteerde in een aantal goed opgebouwde aanvallen, waarbij onze verdediging bovendien geen kansen weggaf aan Tubantia. Na een kleine 10 minuten zette Luuk Quick’20 JO11-2 op voorsprong door een prachtige dieptepass van Mick met een hard schot af te ronden. Na een kwartiertje werd de voorsprong zelfs verdubbeld toen Lucas attent reageerde en een bal die na een corner terugkwam van de paal binnentikte. Quick’20 JO11-2 ging daarna door met prima voetbal en was op zoek naar een derde treffer en een vroegtijdige beslissing. De jongens zetten Tubantia vast op de eigen helft en creëerden de nodige mogelijkheden. Na een minuut of 20 leken we uit een corner te kunnen scoren, maar de Tubantia-keeper stond in de weg. De thuisploeg schakelde daarna razendsnel om en maakte met een uitstekende counter gebruik van de ruimte achter onze verdediging. De eigenlijk enige kans van de eerste helft voor Tubantia leverde daarmee gelijk de 1-2 op, wat ook de ruststand was.

Quick’20 JO11-2 had in de eerste helft het beste spel van dit seizoen tot nu laten zien. De voorsprong was ook dik verdiend, maar doordat de marge nog maar één doelpuntje was gingen we nog een spannende tweede helft tegemoet.

De tweede helft begon zoals de eerste helft eindigde. Een aanvallend Quick’20 JO11-2 drukte Tubantia weer terug op de eigen helft en ging nadrukkelijk op zoek naar een grotere voorsprong. Deze leek er ook te komen toen Mick alleen op de Hengelose goal af ging, maar de Tubantia-doelman wist uitstekend te redden. Wat vlak voor de rust gebeurde herhaalde zich. Via wederom een erg goed en snel uitgevoerde counter wist Tubantia de gelijkmaker te scoren. Cruciaal moment, in plaats van 1-3 stond het plotseling zomaar 2-2. Quick’20 JO11-2 toonde echter karakter. De jongens bleven goed voetballen, hoewel nu ook Tubantia beter in de wedstrijd kwam en het spelbeeld gelijkwaardiger werd. We kregen een enerverend vervolg van de tweede helft. In de 35e minuut zorgde Mick voor de 2-3, waarna Tubantia binnen twee minuten voor de derde keer via een snelle tegenaanval gelijkmaakte. Tien minuten voor tijd zette Luuk Quick’20 JO11-2 voor de vierde keer op voorsprong (3-4), maar Tubantia scoorde opnieuw binnen 2 minuten tegen (4-4). Kort daarna nam Tubantia voor de eerste keer in de wedstrijd de leiding. Bij een (veel te dicht bij de goal genomen) snel genomen hoekschop profiteerde de thuisploeg van een slechte organisatie in onze verdediging, waardoor de 5-4 viel. Onze jongens toonden in de laatste vijf minuten karakter en gingen nog volop op zoek naar de gelijkmaker, die zeker verdiend zou zijn geweest. We kregen nog een paar goede kansen, maar kwamen helaas niet verder dan een bal op de paal….

De beste wedstrijd van het seizoen tot nu toe leverde dus helaas geen punten op, maar wel een heel goed gevoel over het spel, de inzet en de concentratie van de jongens. Spelers, coaches en supporters baalden van de uitslag, maar Quick’20 JO11-2 kan terugkijken op een prima wedstrijd. Als de jongens zo doorspelen komen de punten vanzelf wel.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube