Nieuws

Quick ’20 6 houd een van de koplopers in toom.

maandag 17 oktober 2016 - Senioren


Na 2 overwinningen, een gestaakte wedstrijd, een nederlaag en een gelijk spel, treden we vandaag aan tegen een van de koplopers. De Lutte 4.

Aangekomen op sportpark de Stockacker lezen we dat we moeten aantreden op het “zwaar onder vuur liggende” kunstgrasveld. Ook hier liggen rubberen korrels op. Wat ons betreft is dit geen enkel probleem.

In de “te krappe” kleedkamer aangekomen is het in eerste instantie gezelligheid troef. Ieder team zal ze hebben, de sfeermakers in de kleedkamer. Ze zijn toch heel belangrijk voor het team. Zo ook vandaag. Met veel gelach wordt er in de kleedkamer al toegewerkt naar de wedstrijd. Hier wacht ons ook al een grote verassing. Tot onze grote verassing is Ed Bijen, bij afwezigheid van de 1e en 2e aanvoerder, vandaag de aanvoerder. Dit is natuurlijk voer voor de sfeermakers. Ook wordt de opstelling nog even meegeven voordat we het veld op gaan. De warming up verloopt rustig en het weer is ook goed deze zondagochtend. Iets voor negenen blaast de scheids op zijn fluit. Het teken voor de teams om de warming up te staken en zich klaar te maken voor de wedstrijd.

 

De eerste helft begint en het is gelijk duidelijk dat er in beide teams genoeg voetbal zit voor een heerlijke pot voetbal. De eerste 10 minuten is het 6e de bovenliggende partij. Dit resulteert dan ook in een levensgrote kans voor onze “gelegenheidsrechtsbuiten” Roy Postma. Hij wordt vrijgespeeld in de zestien en kan vrij aanleggen. Of het nu ligt aan de tijgerbalsem of dat hij last heeft van de laaghangende zon, deze kans wordt gemist. In plaats van een verwoestende uithaal, produceert hij een “terugspeelbal”.  Na 10 minuten komt ook de Lutte in het spel. Zij loeren veelal op een diepe bal op een van hun balvaste spitsen. Hierbij delen zij een aantal speldenprikjes uit. Halverwege de 1e helft valt dan toch de 1-0 voor de thuisploeg. Bij een corner gaat er helaas iets mis in de communicatie tussen keeper en laatste man van het 6e en wordt de bal netjes door een speler van de Lutte binnen gekopt. Bah, dit is toch wel een domper. Er wordt gewoon goed gevoetbald door het 6e. Gelukkig is het vrij snel aan de andere kant ook raak. Of Frank Weusthof op goal wil schieten of daadwerkelijk een perfecte assist geeft, is niet bekend. Een feit is dat wij een spits hebben, die “een neusje heeft voor de goal”. Het 1e heeft Rens van Benthem, maar wij hebben Richard Agterbos. Hij is het dan ook die van dichtbij de 1-1 binnentikt. Na dit doelpunt volgt er een periode van veel strijd en een aantal vreemde beslissingen van de “scheids”. Op dit niveau weet je dat de grensrechter ook zijn best doet, maar als het er op aan komt gewoon de vlag de lucht doet. Dit gebeurd aan beide kanten. Het kan dan natuurlijk ook voorkomen dat er een keer niet wordt gefloten door de scheids. Dit gebeurd dan ook. Helaas in het nadeel van het 6e. Het begint met een diepe bal, waarbij de rechtsbuiten van de Lutte buitenspel staat. Goed hij mag door en wordt door (de goed spelende Ed Bijen) naar de buitenkant gedreven. Op de achterlijn zet hij met zijn laatste krachten nog een sliding in. Hierbij speelt hij eerst de man en dan de bal. Ook dit mag van de scheids gewoon doorgaan. De bal komt voor de voeten van hun spits terecht. Die denkt niet na en haalt koeltjes de trekker over. 2-1!!. Wat er daarna gebeurd hoort niet thuis op een voetbalveld. Een “arrogante” scheidsrechter die niet naar een grensrechter wil en zo een bepaalde sfeer creëert. Ook word een speler van de Lutte neergehaald door de bal. Overigens geschoten door een speler van het 6e. Nadat onze aanvoerder de gemoederen weer tot bedaren heeft gebracht, wordt er toch weer gevoetbald. Tot aan de rust gebeurd er verder niets meer.

 

In de kleedkamer geeft Frank Dorenbusch aan dat we gewoon moeten blijven voetballen. Er wordt goed gevoetbald en we geven niet veel weg. Er volgen een aantal wissels. De moegestreden Roy Postma wordt vervangen door Raimond Postma. Ook Jeroen Arends is moegestreden (de dag er voor, heeft hij de Landgoed Marathon nog gelopen) en wordt vervangen door Michel Wanink. Vincent Leiwaressa wordt vervangen door Theo Zuurwelle. De 2e helft is nog geen 5 minuten of het is al 2-2. Een mooi een-tweetje tussen Pieter van Veelen en Richard Agterbos (daar is hij weer) wordt door laatstgenoemde koelbloedig afgemaakt. Hij laat de keeper kansloos met een loepzuivere schuiver rechtsonder. Over en weer worden er weer een aantal speldenprikken uitgedeeld. Helaas wordt het voetbal minder en het irritatiegehalte steeds hoger. Ook hier is de scheidsrechter debet aan. Met een aantal uitzonderlijke beslissingen staat hij aan de basis van de irritaties. Het begint al bij de 3-2 van de Lutte. Iedereen kan zien dat de rechtsbuiten van een de Lutte een duwende beweging maakt. Hierdoor is Michel Wanink uit positie en kan hij ongehinderd de 3-2 binnen koppen. Bij de aftrap roept Richard richting de spelers van het 6e om de rust te bewaren en dat er anders hier niet te winnen valt. Volgens de scheids mag dit niet en voelt hij deze woorden als een aanval op hem (dit zegt al genoeg). Hij trakteert Richard op een gele kaart. Op dat moment heeft hij de lachers op zijn hand. Maar ja… Wij spelen 10 minuten met 10 man. Hierin heeft hij (de scheids) nog wel een aantal verassingen in petto.  Allereerst wordt Vincent Huitink teruggefloten omdat hij buitenspel zou staan. Dit zou ook het geval zijn als hij de bal van een medespeler ontvangt. Dit is dan ook niet het geval. Hij wordt keurig aangespeeld door een speler van de Lutte. De uitleg die de scheids geeft is, dat hij er al stond en als de bal door een speler van Quick zou worden gespeeld, het buitenspel is. Een duel tussen onze rechtsbuiten en zijn directe tegenstander wordt om onverklaarbare reden afgefloten en de Lutte krijgt een vrije trap. Hij zal wel gedacht hebben, ik moet fluiten anders kan de rechtsbuiten alleen op “onze” keeper af. Er wordt ook nog wel gevoetbald en dan met name door het 6e. In deze 10 minuten wordt misschien wel het beste voetbal gespeeld van dit seizoen. Passie, strijd, en bij vlagen ook “oogstrelende” combinaties. We worden dan ook beloond. Gerard Tijdhof zet nog maar eens een keer “hoog” druk en ontfutseld de bal. Hij kapt een tegenstander uit en ziet de geheel vrij staande Raimond Postma. Deze is al begonnen aan zijn loopactie en krijgt de bal dan ook perfect mee in de loop. Vanaf de eigen helft begint hij aan zijn “avontuur”. Op de rand van de zestien wordt hij ingehaald door de laatste man, maar deze stuurt hij met een simpele kapbeweging het bos in en rondt beheerst af. 3-3!! En dat met 10 man, maar wel verdiend. Richard mag weer het veld in. Vanaf dat moment voetballen beide ploegen voor de overwinning. De grootste kans is nog voor het 6e. de scheids voelt dit dan ook weer zeer goed aan en blaast na precies 45 minuten in de 2e beëindigd de wedstrijd.

 

Vooraf mag je blij zijn met een punt tegen de koploper, maar na 90 minuten heerste toch wel de teleurstelling. Er had meer ingezeten. Toch hebben we weer laten zien dat we voor geen enkele tegenstander bang hoeven te zijn. Dan moet wel iedereen de goede instelling hebben. Volgende week hebben we een vrije zondag en 30 oktober komt UD (W) 6 op bezoek.

 

Opstelling het 6e : Schriedi, Huitink, Bijen (C ), Tijdhof, Arends (Wanink/46),

Nordkamp, van Veelen, Leiwarassa (Zuurwelle/46), Roy Postma (Raimond Postma/ 46)

Agterbos, Weusthof

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube