Nieuws

EVV – Quick’20 0-0 na een zeer boeiende en spannende wedstrijd

maandag 17 oktober 2016 - 1e selectie


Quick’20 reisde met veel zelfvertrouwen af naar Echt. Vijf winstpartijen op rij waarin men ook nog eens 19 keer scoorde, gaven al aan dat EVV een zware avond stond te wachten.

In de bestuurskamer van EVV werd duidelijk dat er weinig bezoekers zouden komen. Uiteindelijk waren 200 toeschouwers getuige van een mooie wedstrijd die werd gespeeld in een enorm hoog tempo en die over en weer golfde. In het begin van de eerste helft was Quick de bovenliggende partij, maar naarmate de wedstrijd vorderde was het EVV dat beter speelde in de 1e helft.

Quick kwam niet echt toe aan het goede spel van de voorgaande weken, maar dat is niet zo raar als je een tegenstander treft die zich in6 jaren Topklasse ontwikkelde tot een moeilijk te bestrijden ploeg die een achterhoede heeft waar je moeilijk doorheen komt met in het doel de zeer ervaren 36 jarige Belg, Michel Vercruysse, die al 2 keer tot beste doelman van de Topklasse werd gekozen.

Bij Quick liep het in de beginfase vooral niet goed over de rechter buitenkant, het leek wel of spelers hun plek aan het zoeken waren, waardoor de middenvelders de bal moeilijk kwijt konden. Het veld was ook zwaar bespeelbaar door aantasting van emelten en alle spelers gleden geregeld uit. Hieraan wenden beide teams gauw want de kwaliteit van het spel leed er uiteindelijk niet onder.

Het grootste gevaar in de eerste helft van Quick kwam nog door een verkeerde terugspeelbal van EVV op keeper Michel Vercruysse die de bal ternauwernood uit de linker bovenhoek kon tikken. Na 33 minuten soleerde een aanvaller van EVV door de Quick defensie en behoedde doelman Felix van Berkel Quick voor een achterstand. Ruststand 0-0.

Ook in de 2e helft bleef het tempo heel hoog en de toeschouwers verveelden zich dan ook geen moment. De Quick aanhang verwachtte dat EVV het hoge tempo niet vol zou houden en dat dit in het voordeel van Quick zou werken. Niets was minder waar want tot in de blessuretijd speelden beide teams door in een ongekend hoog tempo.

Na een uur schiep EVV zich meerdere kansen die echter werden verprutst. Quick-doelman Van Berkel ging ver voor zijn doel op de solotoer en verspeelde de bal aan een tegenstander, maar Ryan Snelders blokkeerde het schot en in de rebound schoot EVV naast. EVV bleef met een enorme inzet zoeken naar de openingstreffer maar moest aan de andere kant heel attent zijn voor de snelle uitbraken van Quick’20.Quick had vooral in de slotfase diverse kansen op een voorsprong, maar had ook pech omdat paal en lat een doelpunt in de weg stonden. Het laatste kwartier liet invaller Niels Leemhuis opnieuw zien dat hij een volwaardige basisspeler kan worden, waaraan Quick nog veel plezier nog kan beleven.

Iedereen vond na afloop dat beide teams tevreden konden zijn met een gelijkspel. Het was de eerste keer dat Quick niet scoorde in een competitieduel en ook de eerste keer dat spits Rens van Benthem niet scoorde. Dat was zeker te wijten aan EVV dat zich terdege had voorbereid op het spel van Quick en er met stug en fel spel voor zorgde dat Quick een moeilijke avond had.

Quick won dan dit keer niet na 5 overwinningen op een rij, het voetbal was aantrekkelijk van beide partijen en de toeschouwers waren de grote winnaar, omdat er 2 teams speelden die 90 minuten lang knokten voor de winst en dan is het logisch dat er ook fouten worden gemaakt.EVV maakte Quick een groot compliment met de uitspraak “dat van alle negen tegenstanders die EVV tot op heden ontmoette, Quick’20 zeker de ploeg was die de meeste indruk maakte”.

En laten we niet vergeten dat Quick’20 voor het eerst dit seizoen naar de 2e plaats op de ranglijst is gestegen achter de gedoodverfde titelkandidaat De Dijk, maar wel 1 punt voor op Be Quick 1887. Dit blijft zeker zo tot minimaal zaterdag 22 oktober 21.45 uur na het laatste fluitsignaal van de inhaalwedstrijd Be Quick 1887 – EVV, die begint om 20.00 uur.

De eerstvolgende competitiewedstrijd van Quick’20 is zondag 30 oktober thuis tegen Be Quick 1887.De schrijver van dit verslag hoopt dan op een passend verjaardagscadeau.

audio

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube