Nieuws

Quick’20 op Zaterdag 15 oktober om 19.00 uur tegen EVV in Echt

vrijdag 14 oktober 2016 - 1e selectie


Quick’20 en EVV kennen elkaar nog uit de eerste 2 jaren van in de 2010 gestarte Topklasse. Dat seizoen wonnen EVV en Quick’20 beide hun thuisduel. Quick’20 eindigde in het eerste seizoen van de Topklasse op een keurige 8e plaats, precies één plaats hoger dan EVV. In het 2e jaar in de Topklasse degradeerde Quick’20 kansloos als laatste naar de Hoofdklasse met slechts 8 punten uit 30 duels. In Echt werd het destijds 1-1 en in Oldenzaal won EVV met 1-2.

Het slechte resultaat van Quick’20 werd voor aanvang van het seizoen 2011-2012 al voorspeld door iedereen, wel of geen lid van Quick . Door het principe “zo hoog mogelijk voetballen zonder spelers te betalen” verlietenveel spelers het eerste elftal om elders hun geluk te zoeken tegen een riante vergoeding.

Quick ging door met zoveel mogelijk “eigen jeugd” en zie waar het nu speelt, in de Derde Divisie.

EVV heeft alle 6 jaren van het bestaan van de Topklasse op het hoogste amateurniveau gespeeld. Het eerste jaar werd achter Quick’20 de 9e plaats gehaald in de Topklasse en daarna achtereenvolgens de plaatsen 9, 6, 5, 5, 7 en 11. Met de 11e plaats afgelopen seizoen verzekerde EVV zich van een plek in de huidige Derde Divisie.

Op de site van EVV is o.a het volgende te lezen: “Na 9 duels is er een opvallende tendens te zien in de derde divisie Zondag. De eerste zes plaatsen worden allemaal ingenomen door ploegen die vorig jaar nog actief waren in de Hoofdklasse. Daarbij lijkt De Dijk uit Amsterdam regelrecht op de titel af te stevenen. Men heeft reeds 6 punten voorsprong op de naaste achtervolgers. Grote man bij De Dijk is spits Dennis Kaars die na 9 duels reeds 18 competitiedoelpunten achter zijn naam heeft staan. AZ schijnt al belangstelling te hebben voor Kaars”.

Quick’20 doet het tot ieders verrassing bijzonder goed met een 3e plaats in de Derde Divisie. Het wist de laatste 5 wedstrijden te winnen en heeft 19 punten uit 9 duels.EVV heeft 11 punten uit 8 duels en staat op een 8e plaats. EVV heeft een wedstrijd minder gespeeld. De wedstrijd uit bij Be Quick 1887 van 18 september j.l. werd uitgesteld tot zaterdagavond 22 oktober a.s. en in dat weekend zijn de andere ploegen vrij van competitieverplichtingen.

Quick is er alles aan gelegen om aan de goede reeks van 5 gewonnen wedstrijden een positief resultaat toe te voegen. De spelers zijn erop gebrand om zaterdagavond weer een goede wedstrijd te spelen en uiteindelijk de punten mee naar Oldenzaal te nemen, waar het al zondag is als de bus het eindpunt bereikt.

Het duel EVV – Quick’20 begint zaterdag om 19.00 uur.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube