Nieuws

Teamprestatie door Quick’20 JO13-1

dinsdag 11 oktober 2016 - Jeugd


Quick ’20 Jo13-1 heeft zichzelf afgelopen zaterdag een enorme dienst bewezen. Op het eigen sportpark Vondersweijde werd met 4-1 gewonnen van FC Groningen Jo13-2.
Vooral de strijd die de Oldenzalers op de mat wisten te leggen, zorgde er voor dat een in de slotfase ontketend
Quick ’20 de 3 punten binnen wist te slepen.
Doelpunten kwamen op naam van Wes de Louw, Wout Ziemerink, Stan Kamphuis en Luke Blokhuis.
Door de overwinning stijgt de ploeg van trainer Rick Scherp naar de 6e plaats op de ranglijst.

Een trainingsweek waarin de sfeer goed is, de kwaliteit van de training elke training hoger werd en waarin we vooral heel veel zin blijken te hebben in de wedstrijd die ons te wachten staat. Wat is er nou mooier dan je meten met profclubs? We zijn er klaar voor, de warming-up bevestigt dit en op het prachtige veld 2 trappen we gemotiveerd af.

De wedstrijd begint wel een beetje zoals vooraf voorspeld was. FC Groningen is aan de bal sterker dan wij zijn in de beginfase. We kunnen dit compenseren door keihard te werken, we slagen hierin uitstekend. We houden al het mogelijke gevaar af en willen profiteren van dat ene foutje in de opbouw bij de tegenstander. Een sterk spelende Wes de Louw pakt één van deze momenten na tien minuten spelen met beide handen aan; na balverovering rondom de middencirkel, legt hij de bal klaar en vanaf 35 meter schiet hij de bal geweldig over de keeper van de bezoekers. Wat een manier om op 1-0 te komen! Een “beauty”!
Helaas scoren de Groningers de gelijkmaker al vrij snel vanuit een vrije trap na een onoplettendheid achterin. De 1-1 stand is tevens de ruststand.

De tweede helft een paar omzettingen, we hebben vertrouwen in een goede afloop en willen ons na het gelijke spel van vorige week dit keer wel gaan belonen! FC Groningen blijft de ploeg met net iets meer veldoverwicht, maar grote kansen levert dit niet op. We staan goed in de organisatie en weten verdedigend ook steeds vaker de goede keuzes te maken. Af en toe komen we er zelf gevaarlijk uit. Één van deze uitbraken levert een corner op na goed doorgaan van Ties Olde Dubbelink. De corner schiet door tot achterin, precies voor de voet van Wout Ziemerink. Hij haalt verwoestend uit en zet de Oldenzalers hiermee op een 2-1 voorsprong. Wat een prachtige ontlading zien we na deze goal!!!
De laatste tien minuten zal het tegenhouden worden, maar we willen perse de 3 punten in Oldenzaal houden. Vijf minuten voor het einde bewijzen we onszelf een fantastische dienst. Een prima uitgespeelde aanval levert de bevrijdende 3-1 op. Op aangeven van Ties Olde Dubbelink rond Stan Kamphuis beheerst af. Wanneer vanuit een indirecte vrije trap Luke Blokhuis ook nog de 4-1 maakt is de feestvreugde compleet. De scheidsrechter uit Enschede fluit af en de 4-1 overwinning op FC Groningen is een feit!

Na de afgelopen weken, bleek vandaag hoe zeer de groep deze overwinning nodig heeft gehad. Een geweldige teamprestatie werd geleverd door een zeer getergde spelersgroep. Dat deze overwinning (inclusief het feestje in de kleedkamer na afloop) naar meer smaakt, lijkt overduidelijk! Hopelijk kunnen we deze stijgende lijn doorzetten en gaan we ons beseffen dat wanneer de teamprestatie voorop staat, vanuit daar ook de individuele prestatie vanzelf zullen volgen!

Volgende week kijken of we met de nodige dosis zelfvertrouwen de koploper aan het wankelen kunnen krijgen;

Zaterdag 15 oktober, sportpark De Muggert; Go Ahead Eagles Jo13-1 – Quick ’20 Jo13-1

Doelpunten;
10′ – 1-0 – Wes de Louw
18′ – 1-1 – Speler FC Groningen
51′ – 2-1 – Wout Ziemerink (Luca Steenbeeke)
54′ – 3-1 – Stan Kamphuis (Ties Olde Dubbelink)
58′ – 4-1 – Luke Blokhuis (Wes de Louw)

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube