Nieuws

Quick 25 wint van Barbaros

dinsdag 11 oktober 2016 - Senioren


Zondag stond onze 2e thuiswedstrijd op het programma. Het was de 4e wedstrijd van het seizoen, waarin we tot op heden 4 punten bij elkaar hebben weten te sprokkelen. Barbaros had nog maar 1 punt en was dus opzoek naar de eerste driepunter. Vanaf het eerste fluitsignaal was het Barbaros dat goed positiespel liet zien. Stuk voor stuk fitte, snelle, technische voetballers die een bal aan kunnen nemen, maar ook veel dribbelen. Dit gaf ons vaak de gelegenheid om de verdediging weer te organiseren, waardoor zij niet verder kwamen dan een paar vrije schietkansen van buiten de 16 meter. 1 keer waren ze dicht bij de 0-1 maar deze bal ging hoog over. Wij hielden ons meer bezig met tegenhouden en verdedigen en ons veldspel was te slordig. Toch waren de grootste kansen voor Quick Twentyfive. Een mooie bal van Bok op Jan, die werd doorgespeeld naar Koen. Hij schoot de bal van uit een lastige hoek hard binnen, maar de keeper redde bekwaam. Barbaros had weer een aanval opgezet, maar er werd goed uitverdedigd door Quick. Via Ronald, Vos, Vos? Jeroen? Nee. Christiaan? Nee. Matthijs? Jazeker! en een mooie pass van Ties was het Koen die vanaf eigen helft op avontuur ging. Hij sneed van links naar rechts over het veld en kwam de 16-meter binnen, vanwaar hij de bal fantastisch binnenschoot. De keeper die enkele prima reddingen had verricht had hier geen antwoord op. Bam! 1-0. 10 minuten later was het tijd voor thee.

2 wissels werden direct doorgevoerd. Boerie maakt plaats voor Tom Verdam en de moegestreden Vos maakte plaats voor Erik. Bok, die vond dat we centraal achterin (Koen B. en Ronald) niets moesten veranderen, omdat het verdedigend goed stond, offerde zichzelf op en maakte plaat voor Barrut. In de rust werd er afgesproken om te proberen de 1-0 minimaal 15 minuten vast te houden. En dat is gelukt. Barboros kwam fanatiek uit de startblokken en creëerde enkele kleine kansjes. Na een uur spelen nam Quick het initiatief over en in deze fase werden enkele hele grote kansen gemist door onder andere Gerrit, Verdam en Koen V. Ook werd er nog een buitenspel goal van Bertjan afgekeurd. Het bleef dus lang 1-0 in deze sportief verlopen wedstrijd. Als je zelf de kansen niet afmaakt dan…….. Barbaros kreeg een hele goede mogelijkheid na een goede aanval dwars door het hart van onze defensie. Alleen voor de keeper werd de bal naast geschoten. Dit was de grootste kans van de wedstrijd. De laatste 10 minuten probeerde Barbaros er alles aan te doen om minimaal een punt mee te nemen naar Hengelo. Er werd nog een hele grote meneer ingebracht maar ook hij kon het tij niet keren. We bleven als team vechten voor de 3 punten en de erg goed keepende Ruben hield zijn doel schoon. Na 2 x 45 minuten waren de 3 punten binnen. Hoppa! We kijken uit naar het broodje döner na de winterstop. Volgende week spelen we om 9.30 in Reutum. Tot dan!

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube