Nieuws

Quick’20 collectief sterk, Rens van Benthem individueel met 5 goals, 6-1 tegen OFC

maandag 10 oktober 2016 - 1e selectie


Quick’20 speelde een uitstekende partij op het in goede staat verkerende natuurgrasveld. Jos Damink had er weer op deskundige wijze voor gezorgd dat de konijnen niet op het veld kwamen voor de wedstrijd.

Vanaf het beginsignaal nam Quick het initiatief en fris combinatievoetbal zorgde voor onrust in de defensie van OFC. Na 8 minuten kon de keeper van OFC nog redden, nadat Melvin Degenaar een mooie dieptepass van Ryan Snelders niet goed kon afronden met een goal. Eén minuut later was het wel raak toen Rens van Benthem zich prachtig vrij speelde en de 1-0 maakte. Daarna lag de wedstrijd 5 minuten stil, omdat Tim Zwijnenberg met zijn voet ongelukkig het hoofd van een tegenspeler raakte. De speler moest geblesseerd het veld verlaten, een bezoek aan de Eerste Hulp in Oldenzaal zorgde ervoor dat hij in de 2e helft de wedstrijd gelukkig verder kon zien vanaf de tribune.  OFC had na de blessurebehandeling een sterke periode en had weinig geluk met 2 afstandsschoten. In de 27e minuut scoorde Melvin de 2-0 na een mooie pass van Jeroen Visscher, dit was ook de ruststand.

Na rust kwam OFC sterk uit de startblokken, maar een misverstand in de Quick defensie werd niet afgestraft en een vrije trap werd recht in de handen van keeper Felix van Berkel geschoten. Mart Schepers en Melvin rondden hun combinatie af met een voorzet op Rens die voor de 2e keer scoorde en daar zou het niet bij blijven, 3-0. Na dit doelpunt in de 54e minuut scoorde hij 4 minuten later opnieuw door een terecht toegekende strafschop te benutten. In de 64e minuut scoorde OFC de meer dan verdiende tegentreffer.

Rens had zijn kruit nog niet verschoten want in het laatste kwartier scoorde hij de 5 en 6-1 in de 75e en 89e minuut.

Hoewel de uitslag anders doet  vermoeden was het toch een wedstrijd tussen 2 ploegen en de uitslag van 6-1 was uiteindelijk misschien geflatteerd, zeker in de eerste helft lieten 2 teams technisch en snel voetbal zien. In de tweede helft kwam OFC er buiten de eerste 8 minuten eigenlijk niet meer aan te pas en liet Quick zien dat het als collectief speelt en dat daarin de grote kracht schuilt van dit mooie team.

De trainer van OFC vertelde op de site van “Het Amsterdamsche Voetbal” dat Quick’20 de beste ploeg is waartegen OFC tot nu toe heeft gespeeld. Hij maakte ook wat verwijten aan zijn eigen ploeg, die toch onterecht waren als je de wedstrijd hebt gezien. Wel waren de spelers van OFC geregeld op elkaar aan het mopperen, maar ja tegen dit Quick’20 was niet te voetballen gisteren.

Geen moment verzaken, van wedstrijd tot wedstrijd leven en vooral met beide benen op de grond blijven, dan is een positie bij de eerste 3 aan het einde van het seizoen zeker mogelijk.

De ruim 500 toeschouwers hebben weer genoten op Sportpark Vondersweijde met Quick’20 en het publiek als de grote winnaars.

Tenslotte wijzen we op de prachtige foto’s die huisfotograaf Robert Molnar elke wedstrijd maakt en die dikwijls bij dit verslag worden gevoegd door de websitecommissie.

Gisteren stonden er van hem zelfs 4 prachtige actiefoto’s van deze wedstrijd op de site van “Het Amsterdamsche Voetbal”.

 

Audio http://t-sportreport.nl/pages/artikelen/reactie-rene-nijhuis-na-afloop-van-quick20—ofc.php

Foto’s via Robert Molnar

Video – verslag Quick TV volgt

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube