Nieuws

Overwinning Quick’20 JO11-2 tegen ATC’65 JO11-2

maandag 10 oktober 2016 - Jeugd


Quick’20 JO11-2 – ATC’65 JO11-2  2-1 (rust 1-0)
(8 oktober 2016)

Na twee nederlagen op rij was het in de thuiswedstrijd tegen ATC’65 JO11-2 hoog tijd voor een overwinning. Vooraf: voetballen als een team, concentratie vanaf de eerste seconde en laten zien dat we willen winnen!

Vanaf het begin was duidelijk dat ATC’65 JO11-2 een gelijkwaardige tegenstander was waartegen volop kans op een goed resultaat bestond. Blijkbaar merkten de jongens dit zelf ook, want in tegenstelling tot de vorige twee wedstrijden zagen we bij Quick’20 JO11-2 een goede organisatie en stond het team geconcentreerd te spelen. Dit gold ook voor de bezoekers uit Hengelo, zodat de teams elkaar in evenwicht hielden, waarbij er weinig kansen voor beide doelen te zien waren. Gelukkig opende Quick’20 JO11-2 na een minuut of 12 de score, doordat Juup bij een scrimmage voor de ATC’65-goal attent reageerde en de bal binnenschoot. Deze 1-0 voorsprong had een positief effect op het spelbeeld vanuit het gezichtspunt van Quick’20 JO11-2. Doordat ATC’65 wat geforceerd op zoek ging naar de gelijkmaker ontstond er ruimte op het veld. Hier maakten onze jongens een aantal keren prima gebruik van, wat resulteerde in een paar behoorlijke kansen om de voorsprong uit te breiden. Jammer genoeg waren we niet scherp in de afronding, zodat we de rust bereikten met een (te) magere 1-0 voorsprong.

Positief punt uit de eerste helft was dat we achterin de zaak goed dicht hadden weten te houden; geen tegengoal en ook nauwelijks kansen weggegeven. Door de krappe marge gingen we echter wel een spannende tweede helft tegemoet.

Het eerste deel van de tweede helft verliep qua spel wat rommelig. Beide teams hadden moeite hun aanvallers in kansrijke positie te krijgen en kwamen aanvankelijk niet veel verder dan wat hoekschoppen. Totdat in de 35e minuut Mick een bal uitstekend teruglegde op Juup die verwoestend uithaalde en de 2-0 op het scorebord zette. Met deze verdubbeling van de voorsprong leek de overwinning voor Quick’20 JO11-2 veiliggesteld, zeker gezien het spelbeeld. Maar doordat ATC’65 JO11-2 een minuut of vijf later de 2-1 scoorde kregen we toch nog een spannende slotfase. De laatste tien minuten drukte ATC’65 ons terug op de eigen helft, waardoor natuurlijk aan de andere kant de nodige ruimte ontstond voor onze aanvallers. Quick’20 JO11-2 wist helaas onvoldoende raad met deze ruimte, overigens ook omdat de verdedigers van ATC’65 vaak sterker waren in de één-tegen-één duels. Voor onze goal bleken de Hengelose spitsen bij twee of drie gevaarlijke momenten het vizier gelukkig niet op scherp te hebben staan. Bovendien knokte Quick’20 JO11-2 met het hele team om de overwinning over de streep te trekken.

Uiteindelijk leverde een goede teamprestatie vandaag een terechte 2-1 overwinning op. Een mooie opsteker voor Quick’20 JO11-2, waarop we volgende week verder moeten bouwen in een uitwedstrijd tegen Tubantia JO11-1.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube