Nieuws

De eerste Twentse derby voor de JO17-1 van het seizoen.

maandag 10 oktober 2016 - Jeugd


Zaterdag 8 oktober stond de uitwedstrijd tegen Oranje Nassau (ON) JO17-1 op het programma. De wedstrijd vond plaats op het mooie sportpark gelegen naast het Polman stadion, de thuishaven van Heracles Almelo. Dit maakte deze wedstrijd op verschillende gronden een bijzondere wedstrijd. Niet alleen omdat deze regiotopper weer plaatsvond, nadat Quick’20 JO17-1 vorig seizoen degradeerde, maar ook zeker omdat Almelo de geboorte- en woonplaats is van onze trainer René Remie. Ook de ligging naast het stadion van Heracles maakte voor sommigen wat extra gevoel los.

 

Kort voor de zomerstop hebben wij nog een oefenduel gespeeld tegen ON en die eindigde in een 2-2 gelijkspel. Vooraf stond Quick’20 één plek hoger, met één punt meer op de ranglijst. Dat het dus een mooie voetbalmiddag zal worden, kon verwacht worden. We trapten uiteindelijk onder een lekker nazomers zonnetje af op het natuurgras van veld 5 om 12:30 uur.

 

De eerste helft was een echte wedstrijd waarin de strijd gelijk op ging. Kansen aan weerszijden, maar toch wist Quick’20 als eerste te scoren. Justin wist in de negende minuut te scoren op aangeven van (een alweer goed spelende) Ties. Even leek het erop dat ON een penalty verdiende, maar daar waar deze niet werd gegeven door de scheidsrechter, bleef het nog 0-1. ON bleef aandringen voor de gelijkmaker, maar deze wisten zij niet te maken voor het rustsignaal.

 

In de tweede helft stond Quick’20 duidelijk iets scherper op het veld en was er meer winnaarsdrang en onderlinge samenwerking te zien. Dit werd ook snel beloond wanneer Luuk wist te scoren op aangeven van Youri. ON probeerde het nog wel, maar het is Jaap die in de 70ste minuut de 0-3 binnen wist te werken op een assist van Willem. Het was nog niet klaar voor Quick’20 want Willem wist niet veel later, in de 76ste minuut, Pascal te vinden die de bal goed binnen werkte. Het slotakkoord was voor Jaap. In de 78ste wist hij zijn invalbeurt te bekronen door nog een keer te scoren. Deze goal kwam vanuit een lange doeltrap van onze keeper Tomas, die mocht keepen omdat Jelle geblesseerd was. Dit maakte de eindstand 0-5 voor Quick’20 JO17-1 tegen het Almelose ON JO17-1.
Na twee nederlagen, twee overwinningen en een gelijkspel wistt Quick’20 JO17-1 weer te winnen. Dit is de goede lijn die nu doorgezet moet worden. Dit zal niet zomaar gebeuren, aangezien volgende week de thuiswedstrijd tegen ATC’65 uit Hengelo op het programma staat. Deze ploeg is nog ongeslagen en staat dan ook bovenaan. Het zal een grote uitdaging worden om ook deze Twentse derby met een goed resultaat af te ronden. De wedstrijd zal gespeeld worden om 14:30 uur naar verwachting op veld 1.

We kunnen alle steun deze wedstrijd goed gebruiken. U bent van harte welkom!

 

Sterren verdeling:
3 sterren Youri
2 sterren Jaap
1 ster Ties

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube