Nieuws

JO17-4 boekt belangrijke overwinning

zondag 9 oktober 2016 - JO17-4


Quick ’20 pakt belangrijke overwinning op topploeg. In Hengelo werd Achilles ’12 met 1-3 aan de kant gezet.

Statistieken
Eindstand: 1-3
Ruststand: 0-0
Scheidsrechter: Mark Kremer
Vlagger Quick: speler Thijs N. (1e helft), speler Joost (2e helft)
Afwezig: –
Wissels eerste helft: Thijs N. (vlagger), Noah, Morris, Ivo en Victor (na 30 minuten werd Sep wegens een blessure gewisseld voor Morris)
Wissels tweede helft: Joost (vlagger), Sep, Max, Linart en Koen (Max kwam al na 5 minuten weer in het veld voor de geblesseerde Ivo, Linart werd halverwege de 2e helft gewisseld voor Koen maar kwam even later weer in het veld voor de geblesseerde Max)

 

Verslag 1e helft
De teams waren aan elkaar gewaagd. De kansen in de 1e helft waren schaars. De eerste was voor Achilles, al na twee minuten, maar de bal ging over. Na 10 minuten kreeg Quick de eerste grote kans; Benk zag zijn kans schoon en slalomde als het ware door de verdediging heen. De keeper kreeg echter net een vinger tegen de bal.

Ook de kansen voor Linart (schot net naast) en Nick (gekeerd door keeper) gingen er niet in. Daarna kreeg Achilles weer twee grote kansen maar ook die leverden geen doelpunt op. Mede door uitstekend verdedigen van Maarten.
Daarna volgden nog twee kansen voor Nick en één voor Linart maar nog steeds geen treffer. Ook de vrije trap van Achilles net buiten de zestien ging net naast. Kortom, een logische 0-0 ruststand.

 

Verslag 2e helft
De tweede helft was Quick scherper dan Achilles. Dat werd al na twee minuten beloond. Victor ging uitstekend door op links, omspeelde de verdediging en trok de bal vanaf de achterlijn prima terug op Nick die niet aarzelde en hard hoog in het doel schoot: 0-1.
Achilles was van slag. Pas na een kwartier dwongen zij de eerste kans af, maar het schot werd prima gekeerd door Jord.
Ook de verdediging van Quick stond zijn mannetje.

Vervolgens volgden twee gele kaarten voor Max en Linart wegens praten. Dit was dé kans voor Achilles om extra druk te zetten en de gelijkmaker te forceren. Het tegendeel gebeurde: in de 42e minuut ging Nick goed door op rechts maar de linksback van Achilles zat er tussen. Hij speelde de bal terug op zijn keeper maar Victor had dat door. Hij onderschepte de bal en schoof die met een bekeken schuiver in de linkerhoek: 0-2. En dat met 9 man…

Twee minuten later had Achilles iets terug kunnen doen. Zij kregen een enorme kans maar de bal werd tot ontzetting van iedereen wat Achilles was naast geschoten. In de 73e minuut werd de wedstrijd beslist. Victor zette goed door op rechts en kon alleen ten koste van een overtreding binnen het strafschopgebied worden gestopt. De – overigens uitstekend fluitende – scheidsrechter kon niets anders doen dan de bal op de stip te leggen. Morris schoot de strafschop onberispelijk binnen: 0-3.

Vlak voor tijd ging de bal binnen het strafschopgebied tegen de hand van een Quick-speler, Weer een strafschop, dit keer voor Achilles.

Ook deze werd prima binnengeschoten, al zat Jord er nog dichtbij: 1-3. Daarna kreeg Achilles nog één kans maar die werd gemist.

Samenvattend: een uitstekende en verdiende overwinning tegen een gevaarlijke concurrent.

Man van de wedstrijd: Maarten.

Volgende wedstrijd: volgende week zaterdag 15 oktober, thuis tegen ATC ’65 JO17-5. Aanvang 12.45. ATC is koploper en heeft nog geen enkel punt verloren.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube