Nieuws

Quick’20 – OFC tegen elkaar met gelijk aantal punten van 16

vrijdag 7 oktober 2016 - 1e selectie


De tegenstander van vandaag is OFC uit Oostzaan. Dit team speelde in het seizoen 2007-2008 nog in de 5e Klasse en promoveerde in de jaren erop regelmatig via de nacompetitie naar een hogere Klasse. In 2012 werd de toen 80 jarige club voor het eerst na 63 jaar weer eens kampioen met promotie naar de 2e Klasse. Het seizoen erop werd na weer een kampioenschap de 1e klasse bereikt, waaruit het na 1 seizoen in 2014 via de nacompetitie promoveerde naar de Hoofdklasse en afgelopen seizoen promoveerde OFC evenals Quick via de nacompetitie naar de Derde Divisie.
OFC heeft volgens de laatst bekende gegevens bijna 700 leden met 9 Seniorenteams (waarvan 4 ZA), 5 Dames-/ Meisjesteams en 24 Jeugdteams.

Hoofdtrainer Imdat Ilgüy van OFC vertrok in 2014 na 4 succesvolle jaren als hoofdtrainer, maar tijdens het seizoen kwam hij terug op die plek en is nu al weer bezig aan zijn 7e seizoen.
René Nijhuis, hoofdtrainer van Quick’20 is begonnen aan zijn 6e seizoen over 2 periodes.
Van 2008-2011 promoveerde hij tijdens zijn 1e periode met Quick20 in 2010 naar de Topklasse die vanaf dat jaar bestond en zijn 2e periode loopt vanaf het seizoen 2014-2015, toen Quick weer voor het 3e achtereenvolgende jaar in de Hoofdklasse speelde.

Quick’20 en OFC staan op de 3e en 4e plaats met evenveel punten als nummer 2 Be Quick 1887. Deze 3 teams hebben 16 punten, alleen heeft Be Quick 1 wedstrijd minder gespeeld en heeft Quick een beter doelsaldo dan de nr. 4.
OFC heeft de laatste 5 wedstrijden 13 punten gehaald en Quick’20 12, waarbij Quick de laatste 4 wedstrijden won.
Thuis werd er door Quick nog niet verloren met 3x winst en 1 gelijkspel. Uit werd er 2x gewonnen en 2x verloren.

Van OFC is inmiddels vast wel bekend dat de ploeg niet veel ruimte nodig heeft om haar voetbalkwaliteiten in doelpunten om te zetten. Dus Quick weet wat het belangrijkste wapen is van de tegenstander.
De opstelling van Quick is nog niet bekend., waarschijnlijk zijn Dani Korkis en Taner Sen wegens blessures niet inzetbaar. Of Niels Leemhuis en Jan Willem Kamp hen weer vervangen is nog niet bekend. Danny Oude Lashof is ook geblesseerd.

De komende wedstrijden zijn van groot belang voor het minimaal continueren van de 3e plaats.
Duidelijk is dat Quick met OFC misschien wel de sterkste tegenstander tot nu ontmoet.
Quick draait lekker en met het goede voetbal van de laatste weken kan ook aan deze wedstrijd met veel zelfvertrouwen worden begonnen.

De samenstelling van het arbitrale trio is: Scheidsrechter : de heer B.H. Huizenga
Ass.scheidsrechter : de heer J.A. te Lindert
Ass. scheidsrechter : de heer A.Draijer

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube