Nieuws

Zwak begin breekt Quick’20 JO11-2 op tegen ATC’65 JO11-3

dinsdag 4 oktober 2016 - Jeugd


ATC’65 JO11-3 – Quick’20 JO11-2 5-2 (rust 3-0) (1 oktober 2016)

Afgelopen week hadden we, na de nederlaag tegen Achilles’12, twee keer goed en scherp getraind. Vol goede moed gingen we dus naar Hengelo met de bedoeling om 3 punten te pakken in de wedstrijd tegen ATC’65 JO11-3. Concentratie en fel in de duels vanaf de eerste seconde was de opdracht die het team meekreeg.

Helaas een opdracht die aan dovemans oren bleek gericht. Net als vorige week begon Quick’20 JO11-2 slap en ongeconcentreerd aan de wedstrijd. We kwamen overal een stap te laat, onze passing was onnauwkeurig en we speelden als team veel te ver uit elkaar. Daardoor kreeg het technisch vaardige ATC’65 JO11-3 alle gelegenheid om met goed positiespel overal op het veld het balletje rond te laten gaan. Onze jongens grepen onvoldoende in en deden niets met hun fysieke voordeel tegen de 1e jaars E-spelers van de ploeg uit Hengelo. Binnen vijf minuten keken we tegen een 2-0 achterstand aan en na een klein kwartiertje kregen we zelfs nog een derde goal tegen. Pas bij deze ruime 3-0 achterstand werd Quick’20 JO11-2 een beetje wakker. De ploeg pakte het initiatief in de wedstrijd en drong ATC’65 wat terug op de eigen helft. Uit een aantal halve kansen en wat corners wisten we jammer genoeg niet te scoren, waardoor we met 3-0 gingen rusten.

In de rust realiseerden de jongens zich dat ze veel te slap aan de wedstrijd waren begonnen en dat het allemaal veel fanatieker moest om nog een goed resultaat te kunnen behalen.

Maar wat aan het begin van de eerste helft gebeurde herhaalde zich na de hervatting. Binnen een minuut wist ATC’65 wederom slap ingrijpen van onze kant af te straffen en 4-0 te scoren. Toen kort daarna een misverstand in ons verdediging leidde tot de 5-0 leek Quick’20 JO11-2 helemaal in elkaar te storten en waren we even bang voor een dramatische nederlaag. Zover lieten onze jongens het niet komen. Positief in een van Quick’20 JO11-2 kant zwakke wedstrijd was dat de jongens het laatste deel van de wedstrijd de ruggen rechtten in een poging er nog iets van te maken. Dit leidde tot 2 goede goals van Luuk en Pepijn, maar bij een 5-2 nederlaag waren deze doelpunten niet meer dan wat doekjes voor het bloeden.

Het mooie van de sport is dat na een nederlaag altijd snel een kans op revanche komt. Volgende week spelen we opnieuw tegen ATC’65, maar dan de JO11-2. Hopelijk heeft het team geleerd van het te slappe begin van de afgelopen 2 wedstrijden en zet Quick’20 JO11-2 dan voor het thuispubliek een mooie prestatie neer.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube