Nieuws

JO17-1 geeft overwinning in slotfase weg

dinsdag 4 oktober 2016 - Jeugd


Na een rustige trainingsweek -gezien het aantal afwezigen vanwege een excursieweek met school- speelden we afgelopen zaterdag tegen titelkandidaat Flevo Boy’s (FB) JO17-1. Een mooi affiche gezien het feit dat wij onze draai hebben gevonden na een valse start in de competitie. Zonder de geblesseerde Sam, maar met Pascal, begonnen we aan de aftrap.

Al snel bleek dat FB over een goed voetballende ploeg te beschikken. Zij hadden in de beginfase het initiatief en lieten met veel roulatie en zorgvuldige passing zien dat zij niet voor niets sterk waren begonnen aan de competitie. Op enkele corners na, raakten we niet onder de indruk en gaven wij ook zelf thuis. Zo is het niet FB dat het eerste serieuze gevaar sticht, maar zijn wij dat. Rond de 15e minuut hebben we een sterke fase. We scoren zelfs via Pascal, maar om onbegrijpelijke redenen werd het doelpunt afgekeurd. De grensrechter hield FB op de ‘0’. Ook een fantastische dribbel vanaf het middenveld van Youri, leverde een strafschop en een directe rode kaart op. Achteraf gezien een kantelpunt in de wedstrijd. Youri mocht aanleggen, maar schoot de bal binnen het bereik van de doelman. Door de rode kaart kregen wij steeds meer het initiatief en koos FB om in te zakken. De uitbraken die ze forceerden, werden uitstekend verdedigd door ons hele team. Voorin werd snel druk op de balsituatie gehouden en ook achterin stonden we geconcentreerd te verdedigen.

In de rust werd duidelijk dat het tegen 10 spelers niet makkelijk voetballen is. Het baltempo moest hoger gaan liggen en er mocht meer van elkaar worden verwacht in het aanvallen.

De tweede helft gingen we dan ook furieus van start. De eerste kansen deden zich al snel voor, echter ontbrak het ons aan kracht of precisie om de bal tussen de palen te schieten. Niets meer dan complimenten voor de drang om te willen scoren. Het zat ons echter niet mee. Na enkele wissels begonnen we nog meer druk uit te oefenen op hun achterhoede, echter was de voorzetting vanaf de zijkanten niet goed genoeg om de bal af te werken. De 1-0 kwam dan toch in de 75e minuut op het scorebord. Justin werd door Luuk gelanceerd en rondde keurig af. Justin die 20 minuut voor tijd inviel, dacht de held te worden. Echter lukte het FB om in de laatste fase nog een vrije trap uit te lokken op de rand van het strafschopgebied. Met alle mankrachten gingen ze naar voren en helaas voor ons gingen hun het persoonlijke duel overtuigender aan, dan wij. De 1-1 viel in de 80e minuut, waardoor de teleurstelling enorm was.

De conclusie mag zijn dat wij na de rode kaart de bovenliggende partij waren. Ook mag gezegd worden, dat we in de eindfase van de aanval niet de juiste aanname, eindpass of afronding hadden om in de score uit te lopen. We hebben het dit seizoen al vaker gezegd. We hoeven voor niemand onder de indruk te zijn. We moeten alleen zien de wedstrijd eerder op slot te gooien. Een kwaliteit dat we nog te weinig geuit hebben gezien het wekelijkse veldoverzicht en gecreëerde kansen; scoren!

Volgende week spelen wij een uitwedstrijd in Almelo tegen Oranje Nassau. In de voorbereiding in juni speelden wij hier 2-2 tegen en was het een prima tegenstander onder extreem warme omstandigheden. U bent van harte welkom. Aftrap: 12.30 uur

Sterren:

***        Ruben d’Hollosy

**          Luuk Beissel

*             Ties Loohuis

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube