Nieuws

Quick’20 haalt nuttige 3-2 overwinning uit bij Jong Achilles’29

zondag 2 oktober 2016 - 1e selectie


Quick’20 won voor de 4e keer op rij, een prachtige prestatie. Al na 2 minuten schoot de snelle spits van de thuisclub snoeihard net over het doel. Het spel golfde wat op en neer en in de 13e minuut gaf Mart Schepers van rechtsachter een vlijmscherpe pass schuin over het veld en van linksvoor kon Melvin Degenaar onvoldoende kracht zetten om Quick op voorsprong te brengen.

In de 25e minuut maakte Ryan Snelders een overtreding net buiten het strafschopgebied en kreeg daarvoor een gele kaart. De vrije schop van Achilles’29 belandde onhoudbaar voor de keeper op de binnenkant van de linkerpaal en vloog toen terug het veld in. Veel Geluk voor Quick, maar dat mag ook wel een keer.

2 Minuten later was het aan de andere kant van het veld wel raak. Een voorzet van Quick werd opzettelijk door een speler van Achilles’29 met de linkerarm gestopt en de scheidsrechter floot resoluut voor een strafschop, die door Rens van Benthem foutloos keihard rechts onderin de hoek werd geschoten, 0-1. Nog maar net bekomen van de feestvreugde kwam Quick al op 0-2 na een wonderschone snelle en korte aanval over 4 schijven. Melvin stuitte in 1e instantie nog op de doelman, maar in de rebound scoorde hij 0-2. Voor de rust waren er nog wat kleine schermutselingen voor beide doelen met in de 43e minuut een afstandsschot van Achilles’29 dat net over het doel ging.

Na rust liet Quick zich wat in de verdediging drukken en Achiles’29 kwam beter in het spel en scoorde na 64 minuten met een afstandsschot de tegentreffer. Keeper Felix schatte het schot verkeerd in, maar ja mag hij ook een keer een fout maken? Achilles kon niet lang genieten van deze treffer, want Quick kwam uit het niets 2 minuten later op een 1-3 voorsprong toen een voorzet van Jeroen Visscher door Ryan Snelders fraai met de lange teen werd ingeschoten.

Daarna kwamen er aan beide kanten diverse goede kansen en verslapte Quick wat. In de 75e minuut kwam Achilles op 2-3 en ging het op weg naar meer met zelfs in blessuretijd de keeper als extra aanvaller.

Daarbij kreeg het kansen, maar de beste kansen waren in het laatste kwartier voor Quick’20 met 3 prachtige aanvallen en evenzoveel echte doelmogelijkheden, die helaas niet werden benut.

Voor 90 toeschouwers, waarvan zeker 20 uit Oldenzaal speelde Quick weer een degelijke partij voetbal. Met een gemiddelde leeftijd van 22,38 jaar weer een mooie overwinning. (Jong Achilles komt op 21,90). De net 19 jaar geworden Niels Leemhuis stond in de basis bij Quick en speelde frank en vrij en met een tomeloze inzet kon hij dit keer de 90 minuten nog niet volmaken. Geen punt, de reserves staan te popelen om in te vallen. De toeschouwers genieten van het spel van Quick en in Groesbeek zijn ze lyrisch over “ons vertoonde spel“.

De beste afsluiting van dit verslag is met de woorden van assistent-trainer Jaap Hoveling: “Je speelt iedere wedstrijd om te winnen”.

Audio

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube