Nieuws

JO17-4 boekt derde overwinning op rij

zaterdag 1 oktober 2016 - JO17-4


Statistieken
Eindstand: 5-3
Ruststand: 2-1
Scheidsrechter: Dick van Benthem
Vlagger Quick: vader van Nick (halverwege 2e helft vervangen door Nick)
Afwezig: –
Wissels eerste helft: Max, Linart, Ivo, Thijs N. en Thijs o. W. (vlak voor rust werd Morris gewisseld voor Max)
Wissels tweede helft: Nick, Victor (na een half uur weer gewisseld voor de leeggespeelde Joost), Sep, Noah en Morris (na 20 minuten weer gewisseld voor Max)

 

Verslag 1e helft

Het begin was duidelijk voor SDC. Al na één minuut spelen kregen zij een levensgrote kans maar die werd door hen zelf verprutst. Ook de volgende aanval had SDC succesvol kunnen afronden maar opnieuw werd de kans verprutst. De volgende twee kansen waren voor Quick. Morris schoot naast (na een prachtige passeerbeweging) en Maarten schoot in de handen van de keeper. Daarna was het weer de beurt aan SDC. Een mooie combinatie door het midden werd dit keer wél koelbloedig afgerond: 0-1.
Quick was even van slag, maar herstelde zich goed. Victor scoorde bijna nadat Morris de keeper had omspeeld. Na een kwartier was het wél raak. Benk had een mooie pass op Victor die met zijn geplaatste schot de keeper kansloos liet: 1-1.

De wedstrijd ging mooi gelijk op met kansen over en weer. Morris (2x) en Nick wisten het net niet te vinden, maar SDC evenmin. Dat was mede te danken aan de solide verdediging onder aanvoering van Huub, die als een vorst regeerde.
Toch was het Quick dat op voorsprong kwam. Victor speelde een werkelijk schitterende dieptepass op Nick die al even mooi de bal in de rechterhoek plaatste: 2-1.
Nog steeds golfde het spel op en neer. Tussendoor nog een technisch hoogstandje van Max alla Ronaldo: hij legde achteloos een hoge bal dood op zijn schoen, zelfs de technische staf van SDC was onder de indruk.  In de laatste minuut kwam Quick weer goed weg. SDC kreeg een enorme kans, maar Jord redde gelukkig.
Met de 2-1 voorsprong bij rust mocht Quick niet mopperen.

 

Verslag 2e helft

Het begin van de tweede helft was voor Quick. SDC werd goed vastgezet en dat had al na 2 minuten succes. Linart trok naar binnen en speelde een bal dwars door het centrum op de vrijgelopen Thijs o. W., die heel koelbloedig de bal onder de keeper door speelde: 3-1.

SDC was even van slag. Niet veel later had de opkomende Huub bijna succes met een lob. Het zou een wereldgoal zijn geweest, maar de bal ging net langs de verkeerde kant van de paal. Maar Quick ging door met aanvallen en in de 52e minuut had dat weer succes. Joost speelde de bal op Linart, die net als bij de vorige goal naar binnen trok en opnieuw de bal door het centrum speelde op de vrijgelopen Thijs o. W. die weer koelbloedig scoorde: 4-1, bijna een kopie van de 3-1.

Bijna was het 5-1 geworden nadat Max een schitterend schot van zijn schoen liet vertrekken maar de bal ging net over de kruising. Ook dat zou een wereldgoal zijn geweest. Aan de andere kant weerhield Jord met een goede redding een scoringskans van SDC. Toch moest Jord even later vissen. Op randje buitenspel voetbalde SDC zich in de 56e minuut door de defensie heen en dit keer rondden ze wel goed af: 4-2.

SDC ging er weer even in geloven, maar dat duurde maar één minuut. Linart pikte een bal van de verdediging van SDC op en scoorde met een harde geplaatste bal in de rechterbovenhoek – op Robben-achtige wijze – de 5-2.
Vanaf dat moment golfde de wedstrijd weer op en neer. Eerst was het Morris die bijna scoorde, daarna hielp SDC opnieuw een enorme kans om zeep. Toch scoorde SDC in de 58e minuut na slordig balverlies van Quick op het middenveld: 5-3.

Dat gaf SDC weer nieuwe moed, maar Jord hield SDC met twee goede reddingen van verdere score af. Aan de andere kant kreeg ook Quick nog kansen op meer doelpunten, maar Morris (2x), Thijs o. W. (stiftje naast) en Victor (redding van SDC op het laatste moment) wisten niet meer te scoren.

Samenvattend: een prima overwinning op een goede tegenstander. Ook een sportieve wedstrijd en uitstekend gefloten. Na afloop is afgesproken om minder – negatief – commentaar te geven op de beslissing van het arbitrale trio. Commentaar mag, maar met respect.

Man van de wedstrijd: Huub.

 

Volgende wedstrijd: volgende week zaterdag 8 oktober, uit tegen Achilles ’12 JO17-2 aanvang 16.00 uur.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube