Nieuws

Quick’20 wint met 3-0 van Jong FC Den Bosch en komt thuis op 10 punten uit 4

maandag 26 september 2016 - 1e selectie


Quick’20 kwam al na 2 minuten op een 1-0 voorsprong toen Rens van Benthem een prachtige voorzet van Alessio Pinna fraai binnenschoot vanaf de 4 meterlijn. Rens scoorde hiermee zijn 6e doelpunt in 7 wedstrijden, een mooi gemiddelde per wedstrijd van bijna 1.

Daarna werd Quick teruggedrongen door Jong FC Den Bosch, dat met enkele kleine kansen niet goed omsprong. Over de hele wedstrijd gezien werd duidelijk dat de tegenstander een leuk voetballend jeugdig team heeft, maar voorin gebrek aan stootkracht heeft en moeilijk tot scoren komt.

Na 25 minuten werd Quick de betere ploeg en in de 28e minuut gleed Melvin Degenaar de 2-0 binnen. Althans dat dacht iedereen want zowel de scheidsrechter als zijn assistent wezen resoluut naar het midden. Melvin nam echter heel ongelukkig het been mee van zijn tegenspeler en die kraamde het direct uit van pijn, een naar moment, want het ene been lag er vreemd bij. Achteraf bleek dat de onfortuinlijke speler van Den Bosch zijn enkel uit de kom had, die meteen vakkundig in de kom werd gezet door de ambulancedienst. Hij brak ook nog zijn kuit- en scheenbeen en is zondagavond al geopereerd in Den Bosch. We wensen de onfortuinlijke speler van Jong FC Den Bosch een voorspoedig herstel.

Wat er daarna gebeurde is moeilijk te verklaren. Zonder dat de scheidsrechter daarvoor tussentijds een signaal gaf werd het spel na 10 minuten hervat met een vrije trap voor Den Bosch en bleek dat het vermeende doelpunt was afgekeurd. Achteraf bleek dat dit in goed overleg was gebeurd tussen de scheidsrechter, zijn assistent, maar vooral met de 2 aanvoerders. Een zeer creatieve en sportieve beslissing, die echter in het betaalde voetbal ondenkbaar zou zijn en bij een eventuele gelijke eindstand zeker niet onbespreekbaar zou zijn gebleven. Achteraf is iedereen er wel blij mee.

Na dit vervelende moment waren beide ploegen even de weg kwijt en vooral Quick was er zichtbaar van onder de indruk. In de 35e minuut stompte keeper Felix van Berkel van Quick’20 een harde kopstoot bekwaam over zijn doel, nadat 3 minuten eerder de geblesseerde Taner Sen werd vervangen door Niels Leemhuis. Niels toonde daarna dat hij rijp is voor 90 minuten speeltijd en speelde een prima pot.

In de 48e en 50e minuut kopte Ryan Snelders uit 2 hoekschoppen eerst keihard naast de ene kant van het doel en vervolgens naast de andere kant van het doel. In de 52e minuut was er een kleine kans voor Den Bosch. Het leek er even op dat Den Bosch tegen zou scoren tot in de 72e minuut Niels schitterend meeverdedigde, vervolgens een man uitspeelde en een mooie dieptepass gaf op Melvin die 2-0 scoorde.

In de 73e minuut werd Alessio vervangen door Danny Oude Lashof en in de 81e minuut kwam Jan Willem Kamp in het veld voor Melvin.

Jan Willem maakte  6 minuten voor tijd de 3-0. Een voorzet met de buitenkant van de voet van Rens werd door hem keihard onhoudbaar ingekopt.

Weer een prachtig resultaat voor Quick’20 dat zeer verdiend won en nu de 3e plaats op de ranglijst inneemt met 13 punten uit 7 wedstrijden.

foto’s  door Robert Molnar

foto’s door Gerard Hooge Venterink

audio

Samenvatting

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube