Nieuws

Quick’20 JO11-2 niet opgewassen tegen Achilles’12 JO11-1

zondag 25 september 2016 - Jeugd


Quick’20 JO11-2 – Achilles’12 JO11-1 1-6 (rust 1-3)
(24 september 2016)

Twee overwinningen op rij zorgden voor een goed gevoel in de voorbereiding op de thuiswedstrijd tegen Achilles’12 JO11-1. De ploeg uit Hengelo werd vooraf wel ingeschat als een lastige tegenstander. Om opnieuw een goed resultaat te halen was 100% concentratie, optimale inzet en het voetballen als team noodzakelijk.

Vanaf het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter greep Achilles’12 het initiatief. Zoals we al hadden verwacht waren de bezoekers sterker dan Quick’20 JO11-2, zowel fysiek als voetbal technisch. Doordat we bovendien niet scherp aan de wedstrijd begonnen en een aantal individuele fouten maakten stond het binnen 5 minuten 0-2 en door een fantastische goal van de rechterspits van Achilles’12 na 10 minuten zelfs al 0-3. Het leek een kansloze wedstrijd te worden, vooral omdat Quick’20 JO11-2 nauwelijks over de middellijn kwam. Gelukkig sloot Tjeerd onze allereerste aanval, wel een hele mooie trouwens, doeltreffend af waardoor de stand met 1-3 een iets beter aanzien kreeg. Vlak voor rust kregen we na opnieuw een fraaie aanval zelfs nog een goede kans op de 2-3, maar de keeper van Achilles’12 voorkwam met een goede redding de aansluitingstreffer.

Ondanks een veel sterker Achilles’12 en een niet goed spelend Quick’20 JO11-2 was de wedstrijd bij de rust dus nog niet beslist en konden we het in de tweede helft mogelijk nog spannend maken. Vol goede moed gingen de jongens na de rust het veld weer in.

Maar de tweede helft begon net zo als de eerste helft. Gebrek aan concentratie en het ontbreken van de absolute wil om duels te winnen en de bal te veroveren brak Quick’20 JO11-2 opnieuw op. Binnen een minuut na de rust scoorde Achilles’12 de 1-4 en was de wedstrijd beslist. In het vervolg van de tweede helft bleef het spel bij Quick’20 JO11-2 onder de maat. De gasten uit Hengelo scoorden nog twee keer, waardoor er een forse 1-6 nederlaag op het wedstrijdformulier stond. Achilles’12 was een maatje te groot, maar Quick’20 JO11-2 kan absoluut beter dan wat het deze wedstrijd liet zien. Volgende week kunnen de jongens revanche nemen voor deze mindere prestatie in een uitwedstrijd tegen ATC’65 JO11-3.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube