Nieuws

Een mooie zonnige dag met een goede afloop

zondag 25 september 2016 - Jeugd


Vorige week werd door de eerste competitieoverwinning van het seizoen geboekt tegen GVAV JO17-1. Dit heerlijke gevoel werd na een rustige trainingsweek meegenomen naar de verre uitwedstrijd tegen Frisia JO17-1 in Leeuwarden. Het was nog heerlijk zomerweer en we trapten af op veld 2 om 14:30 uur. Al bij het begin van de wedstrijd was er een tegenvaller omdat Dany niet kon starten in verband met een blessure en dit zorgde dat Koen als nog mocht starten.

Quick’20 kwam sterk uit de start blokken. En al snel volgde de eerste kans die helaas niet verzilverd werd. Maar de toon was gezet. Quick’20 was vandaag ijzersterk via combinatievoetbal en de goed spelende Joost die vele malen de achterlijn haalde. Helaas werd er met de voorzetten niets gedaan, tot de 37ste minuut van de wedstrijd. Het was Joost die wist te scoren op aangeven van Koen. Ondanks dat we duidelijk veel beter waren, werd er nog geen minuut later de 1-1 gescoord door Frisia. Dit was dan ook de ruststand. De eerste helft werd nog het beste omschreven door spelers van de tegenstander die in de rust in de dug-out zaten. Ze spraken gefrustreerd dat ze eigenlijk al met 1-6 achter hadden moeten staan.

De tweede helft begon met duidelijk meer schepte in de ploeg. Er kwamen vooralsnog geen wissels en het overwicht in de wedstrijd was ook onveranderd. De trainer René Remie heeft in de rust duidelijk gemaakt dat er geen genoegen werd genomen met een gelijkspel, gezien het onbenut laten van het grote aantal doelpogingen. Dit was duidelijk overgekomen op de ploeg. Het duurde echter nog wel een aantal minuten voordat Ties met zijn hoofd wist te scoren uit een vrije trap van Ruben. Dit bleek een kantelmoment te zijn. Joost wist deze wedstrijd nogmaals te scoren in de 64ste minuut. Youri kreeg de bal bij Joost, die de bal met een boogje over de keeper wist te spelen. Dit maakte de stand 1-3 en dat was natuurlijk lekkerder voetballen. Het was ook geheel terecht en om iedereen mee te delen in het succes werden er direct 3 wissels toegepast. Dat dit niet verkeerd uitpakte, bleek wel op het moment dat Emil in de 65e  minuut wist te scoren. In de laatste minuten werd nog onnodig een penalty weggegeven. Waardoor de eindstand 2-4 werd.

Er is nu twee keer verloren en twee keer gewonnen wat ons op de 5de plaats zet. We waren erg slordig in de eindfase van de aanval en hebben de tegenstander onnodig lang in de wedstrijd gehouden. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen de nummer 2 op het programma. Dan wordt  er om 14:30 uur afgetrapt op sportpark Vondersweijde tegen Flevo Boys JO17-1. U bent van harte welkom!

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube