Nieuws

Quick’20 speelt 4e thuiswedstrijd in Derde Divisie tegen Jong FC Den Bosch

vrijdag 23 september 2016 - 1e selectie


Quick’20 speelt 4e thuiswedstrijd in Derde Divisie tegen Jong FC Den Bosch

FC Den Bosch heeft aan het begin van deze competitie van de KNVB toestemming gekregen de naam Brabant United te wijzigen in Jong FC Den Bosch. Onder die noemer komt het team uit de voormalige Topklasse nu uit in de Derde Divisie Zondag.

De naam Brabant United is nog wel aan de jeugdopleiding verbonden. Daarin trekt FC Den Bosch nog samen op met RKC. FC Den Bosch is leidend. Na de A-jeugd houdt de gezamenlijke opleiding op. RKC Waalwijk is het huidige seizoen begonnen met een eigen beloftenteam dat uitkomt in een gesloten competitie met onder meer Feyenoord en Willem II.

De selectie van Jong FC Den Bosch bestaat uit 16 spelers incl. 2 buitenlanders en heeft een gemiddelde leeftijd van 19,2 jaar.Alle thuiswedstrijden worden bij voorkeur op zaterdag gespeeld en beginnen om 18.00 uur.

Hoofd opleidingen Arnold Scholten, ex-profvoetballer, is de trainer/coach. Hij begon zijn carrière bij FC Den Bosch en speelde verder voor Ajax als Feyenoord en het Japanse JEF United. De “Witte Socrates” presteerde het om van Ajax naar de grote rivaal Feyenoord te gaan, om vervolgens later weer terug te keren naar Ajax. Naast nationale prijzen met Ajax won hij met deze club ook zijn internationale grote prijzen, zoals de Europacup II in 1986/87 en later, in 1995, de Wereldbeker. Bij Feyenoord won hij vier nationale bekers, de eerste editie van de Johan Cruijff Schaal en één landskampioenschap. Hij behaalde tevens de halve finale van de Europacup II in 1991/92. Scholten stopte in 2001 met betaald voetbal en heeft sindsdien verschillende functies bekleed bij FC Den Bosch, RKC Waalwijk en Feyenoord.

In het jaar 2003 vertrok hij naar RKC Waalwijk waar hij vier seizoen als jeugdtrainer heeft gewerkt. Daarna heeft hij nog enige tijd bij Feyenoord gefungeerd als jeugdtrainer. Daarna keerde hij terug naar zijn jeugdliefde FC Den Bosch. Tot 2013 was hij assistent trainer, vanaf juli 2013 is hij hoofd opleidingen. Vanaf 2016 is hij tevens trainer van het beloftenteam van FC Den Bosch, dat uitkomt in de Derde divisie Zondag.

Opmerkelijk is dat Trainer René Nijhuis van Quick’20 ook bij FC Den Bosch heeft gespeeld als profvoetballeren daarmee in 1992 via de nacompetitie naar de Eredivisie promoveerde. Het verblijf op het hoogste niveau was echter van korte duur en in 1993 degradeerde Den Bosch weer.

René verwacht een moeilijke wedstrijd tegen Jong FC Den Bosch. Quick’20 staat op een mooie 5e plaats met 10 punten, terwijl Jong FC Den Bosch 18e en laatste staat met 1 punt uit 6 wedstrijden. Quick heeft al 12 keer gescoord, tegen Den Bosch 1 en de doelman van Quick zag de bal 9x tussen de doelpalen en achter de doellijn verdwijnen, tegen die van Den Bosch 11x.

René denkt aan een moeilijke wedstrijd, omdat Quick 3 licht geblesseerde spelers heeft en op de wedstrijddag wordt pas besloten of ze kunnen spelen. De tegenstander heeft een jong elftal, een opleidingsteam voor het eerste elftal van Den Bosch, spelend in de 1e Divisie. Het jonge team wil natuurlijk ook wel eens punten halen en op een gegeven moment zullen daarvoor ook spelers van de 1e selectie worden ingezet. Het is denkbaar dat dit al tegen Quick gebeurt a.s. zondag. Geen enkel team staat graag onderaan en Jong FC Den Bosch zal vanaf nu als doelstelling hebben om bij aanvang van de Winterstop niet al kansloos te zijn voor een hogere klassering.

Quick hoeft zich hierdoor niet te laten afschrikken. De laatste 2 wedstrijden bewijzen dat het team groeiende is en ook tegenvallers in een wedstrijd kan verwerken en ombuigen in meevallers. Thuis tegen OJC Rosmalen en uit bij Magreb werd er gewonnen in 2 totaal verschillende wedstrijden tegen sterke tegenstanders.

Zoals altijd is het advies: Quick ga uit van eigen kracht en speel als eenheid.

 

De samenstelling van het arbitrale trio is:Scheidsrechter:   de heer M.J. Nagtegaal

Ass. Scheidsrechters: de heren H. Assili en M. Dal

Wedstrijdsponsor is Heisterkamp uit Oldenzaal

 

 

 

 

 

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube