Nieuws

Wedstrijd verslag Quick’20 JO17-1 – Gvav-Rapiditas JO17-1

maandag 19 september 2016 - Jeugd


Na een teleurstellend begin van de competitie, hebben we vandaag laten zien wat we waard zijn! 5-1 winst tegen GVAV JO17-1.

Op zaterdag 17 september mochten we op het hoofdveld aantreden tegen GVAV Rapiditas JO17-1 uit Groningen. Een tegenstander dat de competitie sterk was begonnen met zes punten uit twee wedstrijden. Wij daarentegen beduidend minder. Twee wedstrijden en nul behaalde punten.

Vanaf de aftrap bleek GVAV een geduchte tegenstander. Ze probeerden het tempo in de wedstrijd te bepalen en door middel van positiewisselingen op de flank tot gevaar te komen. Wat ons opviel was, dat wij zelden ruimtes weggaven en goed met elkaar samenwerkten. Het gevaar van GVAV hadden we hierdoor onder controle en zelf werden we ook een aantal keren gevaarlijk voor het doel van de tegenstander. Het liet dan ook niet lang op zich wachten of we scoorden het openingsdoelpunt. Daan wist op aangeven van Pascal de bal binnen te werken. Toch konden we niet lang genieten van deze voorsprong. Vanaf de aftrap werd op het middenveld de bal onnodig verloren, waarna de tegenstander richting Jelle kon doorlopen. We pakten de draad bijna direct bij de aftrap weer op. We bleven de druk op hun achterhoede leggen door het baltempo op te schroeven. Eén van volgende de aanvallen zorgde dat Youri de zestien meter in dribbelde, waarna hij onregelmatig neer werd gehaald; PENALTY! Youri pakte de verantwoording en schoot de bal geconcentreerd binnen. In een fase dat wij ‘bovenliggend’ waren en de meeste duels op het middenveld wonnen, lukte het ons ook nog vlak voor rust de 3-1 te scoren. Goed duelleren van het middenveld, zorgde dat Jesse de bal aan Daan kon meegeven. Met zijn linker(!) wist hij de doelman in de lange hoek te passeren.

In de rust werden de nodige complimenten uitgedeeld. Als het niet goed is, krijgen de spelers het te horen, maar als het team als eenheid samenspeelt in het verdedigen en aanvallen, dan mag dat ook uitgesproken worden. We moesten deze lijn echter wel doorzetten in de tweede helft.

Na rust probeerde GVAV meer druk op ons uit te oefenen. Zij wilden de aansluitingstreffer maken, maar waren vaak slordig in de passing of wij waren het persoonlijke duel ‘heer en meester’. Het gevolg van geforceerd aanvallen is dat je ruimtes krijgt. Onze aanvallers maakten daar goed gebruik van door regelmatig door te breken richting het doel van de tegenstander. Na rust pakte hun keeper met een geweldige reflex een doelpoging, waardoor hij zijn team op de been hield. Joost gaf de bal strak voor, waarna Youri de bal ineens volleerde. Met een uiterste krachtsinspanning tikte de doelman de bal uit de hoek. Niet veel later was het weer Joost die een voorzet mocht geven. Dit keer stond Jesse voor het doel en wist hij, in een bijna identieke situatie, de doelman wel te passeren. Het werd 4-1 in de 64e minuut. Toch kwam er nog een kleine smet op de wedstrijd doordat Dany in de 70e minuut met een ‘ei’ op zijn hoofd het veld moest verlaten na een ongelukkig duel met de tegenstander. Het slotstuk was voor invaller Justin. Hij reageerde alert na een balonderschepping op het middenveld en kon worden gelanceerd richting de doelman. De doelman was te laat bij de bal, waarna Justin hem omspeelde en kon scoren. Eindstand 5-1!

Zaterdag zagen we een team dat zich niet wilde laten afbluffen. Tegen ACV en Olde Veste’54 gebeurde dit in de persoonlijke duels en het tempo aan de bal. We hebben als eenheid geprobeerd te scoren, maar er ook voor gezorgd dat we een tegendoelpunt voorkwamen. Volgens de KNVB filosofie voor B-junioren lieten wij vandaag zien goed op weg te zijn; leren ‘spelen als team!’

Volgende week wacht ons de verre uitwedstrijd naar LAC Frisia in Leeuwarden. U bent van harte welkom, maar vertrek wel op tijd!

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube