Nieuws

Quick’20 wint met 2-1 bij Magreb’90 in een wedstrijd met 2 Gezichten

maandag 19 september 2016 - 1e selectie


Quick’20 heeft in de 3e uitwedstrijd in de 3e Divisie voor het eerst een overwinning geboekt en 3 punten. Wat een vreemde en leuke wedstrijd in Utrecht met voor de Oldenzalers een onverwachte positieve wending.Magreb’90 en Quick’20 toonden allebei 2 Gezichten. Was het voor rust de thuisploeg die duidelijk beter voetbalde, na rust was het de uitploeg die de rollen omdraaide.

Magreb’90 begon heel sterk aan de wedstrijd en Quick wist zich geen raad met de tegenstander en vooral fysiek was het de mindere in de eerste 30 minuten. Met een technisch goed team waren de snelle aanvallers een ware plaag voor Quick en een doelpunt kon niet uitblijven. Het kan niet vaak genoeg gezegd worden, maar het is gewoon zo dat keeper Felix van Berkel weer een rots in de branding was in het doel van Quick. In de 20e minuut voorkwam hij al een doelpunt door de bal van de voet te duiken van de zeer gevaarlijke linksbuiten. Ook daarna en enkele keren in de 2e helft hield hij de thuisploeg van scoren af.

Quick kwam in de 21e minuut op achterstand toen een kleine fout genadeloos en met een geweldige uithaal werd afgestraft door Magreb, 1-0, Daarna was het wachten op een grotere achterstand , maar wist de thuisploeg de kansen niet te benutten.Vanaf 10 minuten voor rust kwam Quick wat beter in het spel zonder echt gevaarlijk te worden. In de laatste minuut voor rust werd een vrije schop van Ryan door de doelman uit de linkerhoek getikt en uit de corner van Jeroen kopte Mart Schepers eigenlijk uit het niets, fraai de 1-1 binnen.

Wat er in de rust is gebeurd? De jongens zijn volgens getuigen niet voor rot gescholden, maar er is op gewezen dat we niet bang hoeven te zijn voor de Utrechters en wat meer lef moeten tonen en hetzelfde moeten doen als Magreb, nl. er fel opzitten en niet teveel vrijheid weggeven. Quick kwam herboren uit de kleedkamer en liet zeer verzorgd spel zien, dat al na 6 minuten werd bekroond met de uiteindelijke eindstand van 1-2. Alessio, voor de rust ingevallen voor de geblesseerde Dani, speelde diep op de meegekomen Ryan, die vanaf de achterlijn mooi teruglegde op Rens van Benthem, die de bal op zijn onnavolgbare wijze onhoudbaar in het doel gleed en al weer zijn 5e treffer scoorde, 1-2. Daarna had Quick meerdere kansen op een verdere voorsprong, maar met 100% kansen werd zeer slordig omgesprongen.

Magreb was bij uitvallen zeker niet kansloos, het spel werd in tegenstelling tot de eerste helft nu bepaald door Quick. In de 75e minuut voorkwam Sergio nog een zeker doelpunt en bracht keeper Felix de thuisploeg tot wanhoop. In de laatste minuut leek Magreb nog te scoren, de bal ging echter hoog over. In de 62e minuut moest de uitstekend spelende Mart Schepers geblesseerd het veld verlaten met als vervanger Danny Oude Lashof en later werd Luc Stolker nog vervangen door Jelle Leenders

Wat een wedstrijd met een scheidsrechter die onzichtbaar was en dat is een groot compliment. In een harde, maar faire wedstrijd, liet hij veel toe, maar beide teams gingen door zijn rustige en kordate leiding niet 1x over de scheef en kaarten waren niet nodig.

Wat in de 2e helft opviel was, dat Magreb de beide buitenspelers van positie liet wisselen en de Quick verdedigers dezelfde plaats hielden. Dit was in het voordeel van Quick.

Quick heeft laten zien dat het ook uit kan winnen en uit bijna kansloze positie kan terugkomen. Magreb was in de eerste helft de beste tegenstander tot nu toe. Het blijkt dat in de 3e Divisie Zondag elke tegenstander van elkaar kan winnen en dat maakt dit tot een mooie competitie. Ook kan er geen moment worden verzaakt en Quick heeft een brede selectie en iedereen komt wel aan bod, zo is ook deze zondag bewezen. Geen enkele tegenstander mag worden onderschat, zo ook niet de tegenstander van a.s. zondag Jong FC Den Bosch, dat nog maar 1 punt heeft tegen Quick 10 uit 6. Van zelfoverschatting mag dan ook geen sprake zijn.

Quick heeft een goede ploeg die gewoon nog moeite heeft om elke wedstrijd als team het maximale eruit te halen.Complimenten voor uiteindelijk weer een mooie zondagmiddag !!!!!

Foto’s door Robert Molnar

 

 

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube