Nieuws

Quick’20 JO11-2 verslaat RSC JO11-1

maandag 19 september 2016 - Jeugd


RSC JO11-1 – Quick’20 JO11-2 2-3 (rust 1-2)
(17 september 2016)

Na de fraaie 1-3 bekerzege op De Esch JO11-1 eerder deze week en kwalificatie voor de volgende bekerronde stond een uitwedstrijd tegen RSC JO11-1 op het programma. De openingswedstrijd in de najaarscompetitie was kansloos verloren gegaan tegen een sterk NEO JO11-1. Doelstelling vandaag was het behalen van de eerste punten.

In de openingsfase was het voor beide ploegen aftasten, waarbij de thuisploeg een licht veldoverwicht had. Toch was het Quick’20 JO11-2 dat de score na een minuut of 10 opende. De 0-1 voorsprong gaf onze jongens vertrouwen. Ze wisten elkaar beter te vinden dan in het begin van de wedstrijd, waarbij in balbezit ook goed gebruik werd gemaakt van de zijkanten van het veld. Een aantal prima aanvallen leverden ook de nodige kansen op. De grootste kans, een overtalsituatie voor de goal van RSC, werd helaas niet goed uitgespeeld. Doordat onze aanvallers vervolgens na balverlies bleven staan en RSC uitstekend en snel omschakelde ontstond een paar seconden later een ondertalsituatie aan onze kant van het veld. De thuisploeg toonde zich daarbij wel slagvaardig en scoorde de gelijkmaker.

Een leermomentje: kans missen, bal verliezen, niet goed terug verdedigen en het staat 1-1 in plaats van 0-2….

Gelukkig liet Quick’20 JO11-2 zien over veerkracht te beschikken. De jongens lieten zich niet uit het veld slaan, gingen door met aanvallen en beloonden zich nog voor de rust met een prachtig uitgespeeld doelpunt. De eerste helft werd dus met een 1-2 voorsprong afgesloten.

In de rust hebben we de jongens meegegeven dat het vooral van belang zou zijn om bij balbezit van de tegenstander het veld klein te houden. Daarnaast was de doelstelling om aan de bal rustig te blijven en via positiespel onze aanvallers vrij voor de RSC-goal te zetten.

Het begin van de tweede helft pakte Quick’20 JO11-2 deze opdrachten uitstekend op. We hielden RSC ver van onze eigen goal en wisten aanvallend de nodige kansen en mogelijkheden te creëren. Helaas was telkens de eindpass net niet goed genoeg of hadden onze aanvallers het vizier niet op scherp staan, zodat we er niet in slaagden de krappe marge uit te breiden. Zoals de bekende voetbalwet luidt: “als je zelf de kansen niet benut scoort de tegenstander”. Dat gebeurde ook in deze wedstrijd; met een mooie goal scoorde RSC de 2-2. Deze gelijkmaker was voor beide teams het sein aan te zetten voor de winnende treffer. Gelukkig was het Quick’20 JO11-2, dat een kleine tien minuten voor tijd voor de derde keer de leiding nam. Een mooie dieptepass van Luuk werd na een sterk één-tegen-één duel door Mick tot doelpunt gepromoveerd, 2-3 dus!

Wat volgde was een zeer spannende slotfase. RSC zette ons zwaar onder druk. Quick’20 JO11-2 vergat bij balbezit rustig te blijven en via positiespel zelf weer aan het voetballen te komen. Ballen werden te vaak zomaar weggetrapt, waardoor we bijna niet meer van onze eigen helft afkwamen. Met keihard werken en stug verdedigen zorgden onze jongens er wel voor dat RSC ondanks de druk niet al te veel kansen kon creëren. Quick’20 JO11-2 trok de kleine voorsprong dus over de streep en kon met een overwinning en drie punten in de tas met een goed gevoel terug naar Oldenzaal!

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube