Nieuws

Quick’20 JO13-1 strijdend ten onder

maandag 19 september 2016 - Jeugd


Tegen een tegenstander van formaat is Quick ’20 Jo13-1 er zaterdag niet in geslaagd om de punten in Oldenzaal te houden. Tegen Cambuur Leeuwarden leken de Oldenzalers zestig minuten lang goed in de organisatie te staan. Echter twee momentjes  van onachtzaamheid zorgden ervoor dat de ploeg van trainer Rick Scherp net geen resultaat kon halen.
Dat het de gehele wedstrijd lang een echte wedstrijd bleef, is een compliment waard. De vooruitgang is zichtbaar, nu de punten nog.

Een goede trainingsweek achter de rug, heerlijk voetbalweer en een geweldige tegenstander. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een mooie voetbalmiddag. Vandaag spelen we tegen Cambuur Leeuwarden, een tegenstander waartegen we kunnen laten zien dat we stappen aan het maken zijn.

De eerste helft is er één waarin de bezoekers het balbezit hebben en de thuisploeg enorm goed verdedigd vanuit een gesloten organisatie. In de omschakeling trachten de Oldenzalers gevaarlijk te worden, hiertoe zijn wat mogelijkheden, maar tot kansen komt het niet.
De ploeg uit Leeuwarden probeert voornamelijk via diepgaande middenvelders en de lange bal gevaarlijk te worden, maar de organisatie van Quick ’20 geeft geen krimp. De enkele kansen die ontstaan, worden door een goed keepende Kay Klaaskate onschadelijk gemaakt. Zo blijft de ruststand steken op 0-0, iets waarmee de Oldenzalers gezien de wedstrijddoelstelling niet ontevreden kunnen zijn.

De tweede helft kent een zelfde spelbeeld, echter de thuisploeg probeert nu iets vaker uit de schulp te kruipen en vooral op het begin zijn er behoorlijke combinaties zichtbaar. Toch is er al snel in de tweede helft een domper; vanuit een corner wordt en matig verdedigd, de bal kan achterin ingekopt worden en via de grond stuitert de bal in de bovenhoek. Een “lelijke” goal, maar ook deze zorgt helaas voor een achterstand.
In het vervolg van de wedstrijd blijft Quick ’20 prima spelen. De samenwerking in de ploeg is goed te zien en geeft aan dat er duidelijke stappen voorwaarts worden gemaakt in de laatste weken. Ondanks de enorme hoeveelheid strijd die voor de vele supporters te zien is, kan niet voorkomen worden, dat Cambuur Leeuwarden in de slotseconde van de wedstrijd nog de 0-2 eindstand op het scorebord zet.

Een zure nederlaag. Vooraf lijkt een resultaat nog ver weg, achteraf blijkt dat het toch behoorlijk dichtbij was. Twee momentjes van onachtzaamheid zorgen ervoor dat we de wedstrijd verliezen. Dat we enorm goed verdedigd hebben, dat we gevochten hebben voor wat we waard waren, dat we grote stappen voorwaarts maken, het is allemaal heel erg waar, maar de complimenten die de ploeg na afloop kreeg, voelden niet direct zo mooi. Teleurgesteld en geslagen was direct na afloop de gemoedstoestand, het geeft wel aan hoe de ploeg er op dit moment voor staat; goed, zelfverzekerd en bewust van de progressie die geboekt wordt. De groep verdient een groot compliment, niet alleen voor de wedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden, maar voor de gehele laatste periode!

Volgende week een nieuwe kans op drie punten. Een heuse streekderby staat op het programma;

Zaterdag 24 september, sportpark Slangenbeek; ATC ’65 Jo13-1 – Quick ’20 Jo13-1

Doelpunten;
36′ – 0-1 – Speler Cambuur Leeuwarden
60′ – 0-2 – Speler Cambuur Leeuwarden

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube