Nieuws

JO17-4 pakt eerste punten met grote overwinning

zaterdag 17 september 2016 - Jeugd


De eerste punten zijn binnen! Rigtersbleek werd afgedroogd met maar liefst 11-4. Een prima herstel na de onnodige nederlaag van vorige week.

Statistieken
Eindstand: 11-4
Ruststand:   6-3
Scheidsrechter: Rick Huyts
Vlagger Quick: vader van Joost
Afwezig: –
Wissels eerste helft: Maarten, Linart, Thijs N., Victor en Nick
Wissels tweede helft: Noah, Ivo, Koen, Thijs o. W. en Nick (Nick kwam na 25 minuten in het veld voor Joost). Vlak voor tijd werd de leeggespeelde Max nog gewisseld voor Thijs o. W.

 

Verslag 1e helft

Het begin was nog voor Rigtersbleek, al in de eerste minuut schoten ze op de paal. Daar kwam Quick goed weg, maar daarna nam Quick het heft in handen. Eerst werden de schoten van Thijs o. W. en Max nog gestopt door de keeper, maar in de 6e minuut had diezelfde keeper geen antwoord op een schitterend schot van Max, die werd aangespeeld door Morris. De bal van Max was hard en geplaatst in de rechterbovenhoek: 1-0. Absoluut onhoudbaar voor de keeper. Op die manier heeft Wesley Sneijder ook vaak gescoord.
Daarna volgde de ‘Morris-show’. Eerst stormde Ivo op, zijn schot ging, na een een-tweetje met Morris, helaas over. In de 8e minuut legde Max de bal mooi af op Morris, die hard uithaalde. De bal sloeg net onder de lat binnen: 2-0.
Twee minuten later gaf Morris de bal goed mee aan Thijs o. W., zijn schot kon nog maar net gekeerd worden door de keeper.
Tegen de verhouding in, kwam Rigtersbleek zomaar op 2-1 in de 12e minuut. Een mooie aanval over rechts werd met een mooi schot in de rechterhoek afgerond. Gelukkig liet Quick zich niet van de wijs brengen, want vier minuten later was daar het juiste antwoord. Thijs o. W. ging goed door, legde af op Max die meteen schoot. De keeper kreeg de bal niet onder controle en Morris was er als de kippen bij om de rebound in te tikken: 3-1.
En weer twee minuten later lag de bal er opnieuw in. Benk draaide op het middenveld mooi open en gaf een schitterende pass op Thijs o. W. die al even schitterend inschoot, de bal sloeg hard in het dak van het doel in: 4-1.
Rigtersbleek wist niet wat hun overkwam. Slechts één minuutje later werd Koen net buiten de zestien gevloerd. Morris nam de vrije trap. Zijn schot werd slecht verwerkt door de keeper en rolde het doel in: 5-1.
Bijna was het twee minuten later alweer raak. Een hoogstandje van Max werd gevolgd door een mooie pass op Morris. Zijn schot ging net naast. Even later stond Morris weer aan de basis van een mooie aanval over links. Hij legde de bal goed af op Koen, maar zijn schot werd net gekraakt door een verdediger. In de 34e minuut was het echter wél raak. Benk ging goed door, Morris pakte de bal goed op, omspeelde de keeper en schoot prima in: 6-1. Zijn 4e doelpunt al in deze eerste helft.
Daarna liet Quick even de teugels varen. Rigtersbleek viel aan over links, Noah hield zijn man vast binnen de zestien. Penalty in de 35e minuut, deze werd benut: 6-2. Daarna volgde nog een schot van Max op de lat, en een hard schot van Rigtersbleek welke echter prima gestopt werd door Jord. Toch was het slotaccoord voor Rigtersbleek: één minuut voor rust kreeg Rigtersbleek een corner, welke door Quick slecht werd verwerkt waardoor het via een intikker 6-3 werd.

 

Verslag 2e helft

Net als in de eerste helft was het begin voor Rigtersbleek. Al in de 43e minuut profiteerden zij van slecht wegwerken van Quick: 6-4.
Rigtersbleek was teruggekomen van 6-1 naar 6-4. Wie dacht dat het daarna nog spannend zou worden, kwam bedrogen uit. Rigtersbleek zou verder geen enkele kans meer krijgen. Quick wel!
Eerst miste Morris nog twee kansen na mooie passes van Linart. In de 48e minuut was het andersom: Morris passte op Linart, die met een subtiele beweging zijn man uitspeelde en de keeper verraste met een schot in de korte hoek: 7-4. En Quick bleef maar aanvallen. De schoten van achtereenvolgens Victor, Max en twee keer Morris (na goed doorzetten van Thijs N.) werden gestopt door de keeper.
In de 65e minuut kreeg Quick loon naar werken, na weer een prachtige aanval die begon bij Max. Zijn subtiele doortikbal kwam bij Morris, die de bal in een keer doorpasste op Victor. Zijn harde schot vloog in de rechterbovenhoek: 8-4. Victor had een minuut later al zijn tweede kunnen maken, maar miste net de rebound nadat de keeper het schot van Morris had gekeerd.
Daarna was het weer de beurt aan Max. Linart legde in de 70e minuut de bal terug op Max, die de bal op de hem bekende wijze – van afstand – inschoot. De keeper was volstrekt kansloos: 9-4. De koek was nog niet op, Quick ging op zoek naar de dubbele cijfers. Die kwamen er ook in de 72e minuut. Uit een corner legde Benk af op Morris die zijn 5e goal maakte: 10-4.
Linart zorgde drie minuten voor tijd nog voor de kers op de taart. Rigtersbleek verdedigde slecht uit, Linart pakte de bal op en schoot snoeihard raak: 11-4.

 

Samenvattend: een prachtige overwinning waar niets op af valt te dingen. De ene goal was nog mooier dan de andere! Er is uitstekend aan klantenbinding gedaan. Ook prima gefloten door de scheidsrechter, geen enkele wanklank.

 

 

Man van de wedstrijd: Morris.

Volgende wedstrijd: volgende week zaterdag 24 september, uit tegen EMOS JO17-2D. aanvang 14.30.

 

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube