Nieuws

JO17-4 verliest de derby tegen FC Berghuizen JO17-1

zondag 11 september 2016 - JO17-4


Helaas, de eerste wedstijd in de nieuwe onder de zeventien competitie, voorheen bekend als B junioren, is met 2-1 verloren gegaan.
In de derby op Sportpartk ‘t Venterinck trok Quick’20 JO17-4 uiteindelijk aan het kortste eind.

Statistieken
Eindstand: 2-1
Ruststand:   1-1
Scheidsrechter: Henk Hulsmeijers
Vlagger Quick: Reinier (vader van Sep)
Afwezig: Victor (weekend weg)
Gastspelers:Jarno en Quinten (JO17-5)

Wissels eerste helft: Joost, Thijs N. Thijs o. W., Sep, Koen en Noah (Thijs o. W. loste Maarten al na 8 min. af wegens een blessure van Maarten)
Wissels tweede helft: Ivo en Quinten (na een kwartier werd Nick gewisseld voor Quinten, die er 15 min.later weer in kwam voor Linart. Na 25 min.werd de geblesseerde Sep gewisseld voor Noah)

 

Verslag 1e helft

Berghuizen en Quick waren gelijkwaardig. Berghuizen had – na de irritaties uit de oefenwedstrijd van afgelopen woensdag – gezorgd voor een ervaren scheidsrechter in de persoon van Henk Hulsmeijers. Die hield het kort en dat was nodig ook. Berghuizen was het eerst gevaarlijk met een geplaatst schot, maar Jord greep goed in. De volgende twee kansen waren voor Quick: een kopbal uit een corner en een vrije trap van Linart. De wedstrijd golfde op en neer. Nu weer een schot van Berghuizen (redding Jord) en een voorzet van Linart welke net niet goed geraakt werd door Quinten. Ook het schot van Max in de vrije korte hoek (goed gezien) na slecht uitverdedigen van Berghuizen, ging net naast. Daarna werd het plotseling 1-0 voor Berghuizen en dat had Quick aan zichzelf te wijten. Slordig uitverdedigen in de 21e minuut leidde tot balverlies en daar wist de spits van Berghuizen wel raad mee. Een buitenkansje.

Quick liet het er niet bij zitten. De eerste de beste kans na de drinkpauze was voor Morris, maar zijn schot ging over. Daarna leek de gelijkmaker alsnog te vallen: een corner van Max belandde bij Huub maar de bal ging net over. Pas in de 31e minuut beloonde Quick zichzelf. Linart ging goed door op links en zijn harde voorzet werd door een verdediger van Berghuizen in eigen doel gewerkt: 1-1.
Een terechte gelijkmaker. Berghuizen was even van slag, maar herstelde zich snel. De spits van Berghuizen kreeg daarna een enorme kans op de 2-1, maar Jord wist er nog net een hand tegen te krijgen waarna de bal op de lat belandde. Maar daarna was het weer Quick dat de aanval zocht. Dat leidde tot twee kansen voor Max en een voor Morris, maar een doelpunt bleef uit.

 

Verslag 2e helft

Na een kwartier maakte Quick helaas dezelfde fout als in de 1e helft: slordig uitverdedigen door het midden, en opnieuw nam Berghuizen het presentje dankbaar aan: 2-1. Dit zorgde voor onnodige onderlinge irritaties waar Berghuizen bijna van profiteerde, maar Jord hield Quick op de been. Na de drinkpauze in de 2e helft, strafte Max bijna het fout uitverdedigen van de keeper af, maar de bal ging net naast. Ook Nick, Thij o. W. en opnieuw Nick kregen de bal er niet in. Het leek het nederlands elftal wel tegen Zweden!

Een vrije trap van Morris werd gestopt door de keeper. Op het eind van de wedstrijd leek Quick dan toch de gelijkmaker te forceren. Nick werd weggestuurd maar werd op het laatste moment gestuit door de keeper van Berghuizen, die overigens prima keepte. Helaas was dit de laatse goede kans van de wedstrijd
Uiteindelijk floot de scheidsrechter maar voor het einde van de wedstrijd.

 

Samenvattend: Een teleurstelled begin van de competitie, die door persoonlijke fouten is beslist. Er is nog niks verloren, we kunnen alleen maar leren van deze wedstrijd.

 

Man van de wedstrijd : –

De volgende wedstrijd is thuis tegen Rigtersbleek JO17-3

 

Wij bedanken Jarno en Quinten uit JO17-5 dat zij met ons wilden meedoen.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube