Nieuws

Eerste 3 punten voor Quick’20 JO13-1

zondag 11 september 2016 - Jeugd


Quick’20 JO13-1 heeft zich na de mindere wedstrijd van vorige week, afgelopen zaterdag van de goede kant laten zien. Ondanks dat het voetbal niet altijd top was, keerden de Oldenzalers met 3 punten terug uit Emmeloord. In een wedstrijd die vooral ging om de eerste punten van het seizoen, werd Quick ’20 wederom gesteund door vele supporters. Na een snelle 0-1, werd de wedstrijd met een 1-2 overwinning uit het vuur gesleept.  De Oldenzaalse doelpunten werden gemaakt door Wes de Louw en Ties Olde Dubbelink.

Na een week waarin er behoorlijk wat gebeurde, is het vandaag heel simpel; 3 punten pakken, zelfvertrouwen tanken en weer door naar de volgende wedstrijd. Dat de boodschap deze week grotendeels aan is gekomen, moge duidelijk zijn gezien de start van de wedstrijd.

Vanuit de aftrap is de bal voor Flevo Boys. Nadat Cas Oude Nijhuis goed vanaf de zijkant naar binnen komt om druk te zetten op de bal, is er balverlies bij Flevo Boys. De bal wordt breed gelegd door Cas en aanvoerder Wes de Louw bedenkt zich geen moment. Vanaf dertig meter wordt de bal over de keeper in het doel gewerkt; een prachtig doelpunt en wat een moment. 1 minuut gespeeld, 0-1. Heerlijk!
Wat volgt is een helft waarin we te weinig aan voetballen toekomen. Af en toe komen de Oldenzalers echter gevaarlijk van de eigen helft af. Meestal wordt er dan ook gevaar gesticht voor de goal van de thuisclub, maar we kunnen niet afdrukken. Doordat ook de tegenstander niet aan scoren toe komt, verdedigend staat het heel behoorlijk, gaan we met een 0-1 ruststand weer de kleedkamer in. Het houdt niet over, maar de voorsprong is er…

De tweede helft begint met wat omzettingen aan Quick ’20-zijde. Omzettingen die goed blijken uit te pakken. De voorwaartse druk op Flevo Boys neemt toe en de eigen helft wordt veel vaker verlaten door de Oldenzalers. Vanuit wederom goed storend werk van Quick ’20, komt na een briljante pass van Wes de Louw, Ties Olde Dubbelink alleen voor de keeper. Heel beheerst wordt de bal onder de keeper doorgeschoven en de stand op 0-2 gezet. Nog maar kort in de tweede helft en een belangrijke stap richting de overwinning is gezet.
De gasten uit Oldenzaal blijven de tweede helft het betere van het spel houden. Vanuit het niets wordt Flevo Boys weer in de wedstrijd geholpen. Een eigen doelpunt van verdediger Dirk Sassen is de aanzet voor een spannend slot van de wedstrijd. We houden stand, verdedigen met man en macht en houden de pot verder dicht. Enkele afstandsschoten worden onschadelijk gemaakt door keeper Kay Klaaskate, die bij vlagen toch belangrijk is voor de ploeg. Eindstand; een mooie 1-2 overwinning!

Eerherstel en opluchting waren na onze tweede competitiewedstrijd dus zeker aan de orde. We hebben gevochten als leeuwen en de 3 punten binnen gehaald. Met een mooie dosis zelfvertrouwen en 3 punten op naar het leuk affiche van volgende week;

Zaterdag 17 september, sportpark Vondersweijde; Quick ’20 Jo13-1 – Cambuur Leeuwarden Jo13-1

Doelpunten;
1′ – 0-1 – Wes de Louw (Cas oude Nijhuis)
36′ – 0-2 – Ties Olde Dubbelink (Wes de Louw)
57′ – 1-2 – Dirk Sassen (eigen doelpunt)

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube