Nieuws

Valse start, nekt JO17-1

dinsdag 6 september 2016 - Jeugd


Op zaterdag 3 september begon dan eindelijk weer de voetbalcompetitie voor het seizoen 2016-2017 voor JO17-1 van Quick’20 uit Oldenzaal. De eerste wedstrijd in de 3de divisie stond op het programma tegen ACV JO17-1 uit Assen. Het was heerlijk voetbalweer en de wedstrijd werd dan ook om 14:30 afgetrapt op veld 1. Daar waar de voorbereiding bijna vlekkeloos was verlopen, begon het team onder leiding van René Remie met vertrouwen aan de aftrap.

Al snel bleek dat het niveau van de tegenstanders in het bekertoernooi niet te vergelijken was met de tegenstander van vandaag. ACV had deze week al drie wedstrijden in de benen, maar begon toch veel alerter aan de wedstrijd dan wij. Nadat er in de 8ste, 12de en de 19de minuut gescoord werd door ACV stonden we zomaar tegen een 0-3 achterstand aan te kijken. En het was nog terecht ook. Door persoonlijke fouten en het algemene gebrek aan scherpte in de duels en positiespel, begonnen we erg ongelukkig aan de wedstrijd. De teleurstelling en frustratie was bij een aantal spelers goed te merken, wat weer zorgde voor nog meer gevaarlijke momenten van ACV. Maar gelukkig wist Justin in een moeizame fase in de 29ste minuut goed buitenom te komen en de bal voor de goal te krijgen. Daar stond Emil op de goede plek om de bal in te schieten. Als 6 minuten later Emil knap wist in te koppen op een goede voorzet van Dany leek het vertrouwen weer terug te komen. Helaas gingen we toch met een achterstand rusten.

In de rust werd het nodige gezegd in de kleedkamer en dit zorgde ook voor een ander spelbeeld in de tweede helft. Ruben werd kort na rust gewisseld voor Daan en er werden nog een aantal positiewisselingen doorgevoerd. Dit alles zorgde er niet voor dat er nog gescoord werd in de tweede helft. Quick’20 bleef keihard vechten om de gelijkmaker te maken, daar waar ACV er alles aan deed om Quick’20 uit het spel te halen. Dit lukte ze aardig, mede doordat de scheidsrechter heel veel toestond. Wel kreeg ACV twee gele kaarten. In de laatste fase van de wedstrijd gaat onze doelman Jelle er met een rode kaart af. Als een speler van ACV in de 75ste minuut alleen op Jelle afgaat, ziet Jelle de noodzaak ver buiten de 16 meter in te grijpen. De scheidsrechter beoordeeld deze actie als  ‘een scoringskans ontnemen van een doorgebroken speler’, en gaf direct rood. De wedstrijd werd uitgekeept door Bart die toch nog een paar reddingen deed, waardoor de eindstand in 2-3 eindigde.

Dat het volgende week veel beter moet is wel duidelijk. Een valse start en niet geheel onterecht op basis van de start aan de wedstrijd. Deze week gaan we goed na-evalueren en ons vizier op de volgende tegenstander zetten; Olde Veste’54 JO17-1. Dit is een mooie taak voor de begeleiding van de JO17-1. Samen gaan we er weer tegenaan!

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube