Nieuws

Quick’20 geeft 3 goals en 3 punten weg en verliest met 3-2 bij HBS

maandag 5 september 2016 - 1e selectie


Quick’20 heeft de zege gisteren weggegeven op het prachtige sportpark van HBS in de Haagse bossen nabij Kijkduin.

Eén punt was zeker verdiend geweest volgens de fans van HBS, waarbij Quick een goede indruk achterliet. De fans van Quick weten wel beter en zagen een team dat vanaf het eerste fluitsignaal de weg kwijt was. Met uitzondering van de doelman waren er in elke linie meerdere spelers die hun dag niet hadden. Passes kwamen net niet over, de afvallende ballen waren voor HBS en er werden teveel hoge ballen gespeeld, wat met de harde wind in het nadeel van Quick werkte.

Aan de inzet lag het zeker niet, maar op de een of andere manier ontbrak het heilige vuur. De communicatie liet te wensen over en er werd vaak te lang doorgelopen met de bal tot een tegenstander opdook.

Quick kwam in de 11e minuut wel verrassend op voorsprong toen op de rand van het strafschopgebied en tegen de achterlijn een verdediger van HBS zijn hand opzichtig gebruikte om een voorzet te onderbreken. De scheidsrechter restte niets anders dan een strafschop te geven die door Rens van Benthem keihard onderin de hoek werd ingeschoten. Direct na de voorsprong werd er te weinig rendement gehaald uit een volgende aanval en wist Rens jammer genoeg Mart Schepers niet in stelling te brengen die anders vrij voor de keeper was gekomen.

In de 21e minuut was het al 2-1voor HBS. Bij een corner van HBS werd de eerste paal niet gedekt en kon een HBSer in de 17e minuut vrij de 1-1 intikken en 4 minuten later vergiste Taner Sen zich door de bal te zacht terug te spelen op de keeper en HBS wist wel raad met dit buitenkansje, 2-1.

HBS nam nu het initiatief , maar uit het niets maakte Quick’20 na een half uur de gelijkmaker. Linksback Tim Zwienenberg kwam mooi op en legde de bal terug voor de voet van Luc Stolker, die vanaf 20 meter keihard uithaalde en de bal onhoudbaar links onderin de hoek schoot, 2-2.

Tien minuten voor rust behoedde Felix van Berkel de uitploeg voor een achterstand door met de voet een hard schot te keren.

Ook het eerste kwartier na rust zorgde keeper Felix er 2 x voor dat de gelijke stand op het scorebord bleef staan.De 60e minuut leverde 2 kansen op voor Quick. Een dieptepass van Mart zette Rens vrij voor de keeper die zijn inzet fraai keerde en in de rebound wachtte Dani Korkis iets te lang met zijn schot en kon een verdediger redden.

In de 62e minuut sloeg het noodlot toe voor Quick’20 nadat in een vermeende overtreding van Taner Sen opzet werd gezien door de scheidsrechter die een strafschop toekende, die keurig werd ingeschoten, 3-2 voor HBS. Achteraf gaf de aanvaller van HBS toe dat het geen overtreding op hem was en hij een Schwalbe uitvoerde.

De aimabele oud top-scheidsrechter Nederlands betaald en internationaal voetbal,Lau van Ravens (bijna 94!!) gaf het arbitrale trio na de wedstrijd terecht een ruime voldoende.

Direct na de benutte penalty van HBSwas er een vloeiende combinatie voor Quick die helaas strandde in schoonheid net op het moment dat het laatste zetje moest worden gegeven.

Het laatste kwartier was voor HBS en Quick was niet in staat tot een slotoffensief.

We hopen dat het mindere niveau van Quick een eenmalig incident is in de Derde Divisie. Wat wel geleerd kan worden is dat in deze Divisie technisch voetbal alleen niet voldoende is, het fysieke vraagt aandacht en zeker slimheid met spelers bij andere teams met de nodige ervaring in het Betaald voetbal.

Segio Babb speelde helaas wegens een blessure niet mee. Hij zei na afloop: “Komt allemaal goed mensen , elftal heeft tijd nodig”.

Deze week zorgen dat het team aankomende zondag weer zo goed speelt als ze kunnen. De komende tegenstanderOJC Rosmalen is nog zonder nederlaag en Quick heeft thuis nog niet verloren.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube