Nieuws

Quick ’20 Jo13-1 door in beker

zondag 28 augustus 2016 - Jeugd


Quick ’20 Jo13-1 (voormalig D1) is er zaterdag in geslaagd om de knock-out fase van het bekertoernooi te bereiken. Nadat eerder deze week met 6-1 werd gewonnen van FC Emmen Jo13-2, werd zaterdag Urk met een 3-1 nederlaag huiswaarts gestuurd. Ondanks dat er in het voetbalniveau nog erg veel rek zit, werden er dus twee goede overwinningen geboekt die vertrouwen geven richting de competitiestart van volgende week. Daarnaast gaan de Oldenzalers door naar de knock-out fase van het bekertoernooi waarin gespeeld zal worden tegen een 1e divisionist. Een mooie uitdaging!

Langzaam komen we in de fase dat we er klaar voor moeten zijn. De bekerwedstrijden tegen FC Emmen en Urk moeten met een goed resultaat worden afgesloten om door te gaan in de beker. Wie weet wat voor een mooi affiche er dan uit zal rollen…

Tegen FC Emmen start Quick ’20 fantastisch. Met een 2-0 tussenstand die al na 10 minuten op het scorebord staat, lijkt de wedstrijd al snel beslist. FC Emmen komt er nauwelijks uit, maar heeft met name voorin toch enkele gevaarlijke spelers die goed in de gaten moeten worden gehouden. Door goede uitgespeelde aanvallen lopen we voor rust uit naar een 3-0 voorsprong.
De 2e helft is er één waarin we de wedstrijd al snel in het slot gooien. Boris Koppelman maakt zijn eerste goal sinds de overgang van Jo13-2 naar Jo13-1, een goal die hij hartstikke hard verdiend heeft met zijn harde werken en daarnaast voor ons de 4-0 voorsprong betekent. FC Emmen doet nog wat terug, maar het slot akkoord is voor Wes de Louw die met twee goals in de laatste drie minuten zijn goede wedstrijd ook nog kan belonen met twee mooie goals.
Een goede overwinning, het veldspel kan beter, maar de omstandigheden waren ook niet gemakkelijk; bloedheet en een kurkdroog veld. Op naar zaterdag.

Zaterdag is het namelijk Urk dat op bezoek komt. Bij winst is de volgende ronde in de beker een feit. Wederom schieten de Oldenzalers uit de startblokken door al na vijf minuten de 1-0 op het scorebord te zetten. Na een pas van Luca Steenbeeke en goed doorzetten van Wes de Louw, rond hij alleen voor de keeper beheerst af; 1-0 en een vroege voorsprong.
Wat volgt is een wedstrijd die van een behoorlijk aantal slordigheden aan elkaar hangt. Bij vlagen is het veldspel ook erg behoorlijk, maar nog te vaak zijn we niet nauwkeurig genoeg in balbezit. Dit zorgt voor veel onnodig balverlies. De ruststand blijft dan ook steken op 1-0.
De tweede helft lijken we de wedstrijd al snel in het slot te gooien. Op aangeven van Luca Steenbeeke kopt Wes de Louw de 2-0 binnen; een bijzonder goede goal. Vanuit het niets laten we Urk dan helaas terug komen in de wedstrijd. De gehele wedstrijd wordt het eigenlijk nauwelijks gevaarlijk, maar in een matige periode verschijnt Urk dan toch een paar keer voor de eigen goal. Na een fout in de organisatie staat het dan ineens 2-1 en lijkt de wedstrijd weer helemaal open.
Op een heerlijk moment, vlak voor de tweede waterpauze, beslist Kai Weghorst met een goed geplaatst afstandsschot de wedstrijd. Hij zet de stand op 3-1. Quick ’20 speelt de wedstrijd uit en pakt deze week voor de tweede keer drie punten.

Met deze 6 punten is een plek in de knock-out fase van de beker een feit. Loting moet uitwijken wie de tegenstander zal worden, maar zeker is dat we een 1e divisionist zullen treffen. Een prachtig affiche ligt dus in het verschiet!

Daarnaast zijn we klaar voor de competitiestart van volgende week. Dat er nog een hoop werk aan de winkel is, moge duidelijk zijn. Maar de basis voor een goed seizoen is gelegd. We hebben er zin in en gaan vol vertrouwen naar onze eerste competitiewedstrijd in het nieuwe seizoen. Hopelijk met net zoveel supporters langs de lijn als de afgelopen week. De steun is en blijft geweldig!

Zaterdag 3 september op het eigen sportpark Vondersweijde; 12,45u, Quick ’20 Jo13-1 – GVAV Rapiditas Jo13-1

Doelpunten wedstrijd FC Emmen;
3′ – 1-0 – Luca Steenbeeke (Tim Ziemerink)
9′  – 2-0 – Joris Assen (Wes de Louw)
25′ – 3-0 – Joris Assen (Wes de Louw)
33′ – 4-0 – Boris Koppelman (Wes de Louw)
45′ – 4-1 – speler FC Emmen
58′ – 5-1 – Wes de Louw (Luca Steenbeeke)
60′ – 6-1 – Wes de Louw (Luca Steenbeeke)

Doelpunten wedstrijd Urk;
5′ – 1-0 – Wes de Louw (Luca Steenbeeke)
35′  – 2-0 – Wes de Louw (Luca Steenbeeke)
40′ – 2-1 – speler Urk
45′ – 3-1 – Kai Weghorst

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube